IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Camry и Corolla ще са първите с дизел от BMW

Моделите с 1,6- и 2.0-литров дизелов двигател ще се появят първо в Австралия

Camry и Corolla ще са първите с дизел от BMW


Само преди седмица BMW и Toyota съобщиха официално, че ще си сътрудничат в средносрочен и дългосрочен план при разработката на екологични технологии от следващо поколение.Според спогодбата баварците ще дадат дизелови агрегати на японците, които от своя страна ще помогнат с технологии в областта на литиево-йонните батерии.

От споразумението първа ще се възползва Toyota Australia, откъдето обявиха, че ще използват дизеловите мотори на BMW при Corolla и следващото, седмо поколение на Camry.

В момента на австралийския пазар японците оборудват с дизелови двигатели единствено всъдехода Land Cruiser Prado и пикапа HiLux, уточнява Сaradvice.

"Целта ни е да разширим предлагането на автомобили с дизелов мотор и ако ни предложат двигателите на BMW, ние ще се възползваме от тях", коментира корпоративният мениджър на Toyota Australia Грег Гарднер.

Както вече знаете въпросните дизелови двигатели са 1.6-литровият мотор, който се използва за новите Mini Cooper D, BMW Серия 1 и Серия 3, и 2.0-литровия дизелов агрегат, с мощност 184 к.с., който познаваме от новата 3-series (F30).

В Европа тези двигатели ще се поставят на Avensis, Rav-4, Corolla и Auris

Тагове: bmw toyota
0 от 500
  • #12
    5 rate up comment 8 rate down comment
    passatora ( преди 12 години )
    Nekoi v po gornite temi obqsnqva6e kolko po napred bili qponcite ot nemcite !
  • #11
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Явно от Тойота са преценили,че им излиза по-скъпо да разработват малки дизелови двигатели,отколкото да купуват на готово такива.И без това основните им пазари са такива на които дизелите(малките) не присъстват осезаемо-Азия,САЩ,Канада,Австралия,Африка...Радвам се поне,че са избрали БМВ,а не МБ или ФВ(особено последните) и се надявам да не им скочат цените,заради купените двигатели и да не им падне качеството,както някой колеги по-долу споменаха!
  • #10
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Действително,дано БМВ не развалят надеждността на Тойота. Но мисля,че поне двигателите на БМв са им здрави,ако не друго. Иначе да се чудиш на Тойота за кво им е съюз с бмв за тия малки дизелчета.Тойота си прави големите дизели,ама явно не искат да харчат пари за разработки на малки. От друга страна Авенсис 2012 идва с 2.0 дизел на Тойота с разход 4.5/100км.,което е сред най-доброто в момента на пазара??!!
  • #9
    15 rate up comment 8 rate down comment
    Чекора / Мамуля ( преди 12 години )
    Искрено се надявам че на Тойотите няма да им падне надеждността с тия БМВ двигатели. Предполагам че за целта ще трябва да си ги "донастроят".
  • #8
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    поправка- не електроника, а електрическа инсталация
  • #7
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    от кое качество на кое? На франсетата им са кофти само 2 неща- електроника и гадни пластмаси при рено, като и двете са поносими...сега, че една крушка на таблото е изгоряла не мисля, че е причина да плюеш всички френски коли...
  • #6
    9 rate up comment 5 rate down comment
    GTE ( преди 12 години )
    1.6 PSA/BMW, все пак е разработка на баварците. реализацията е френска, но за сега не са пропищяли от обичайното скапано френско качество на моторетките
  • #5
    14 rate up comment 5 rate down comment
    doc ( преди 12 години )
    Admiriram sutrudni4estvoto na dvete veliki kompanii!Shte zavladeyat sveta!Moderni dizeli i moderni hibridi-tova e istinata.
  • #4
    16 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    така де, казват, че са от bmw, ама все пак са и разработка на psa/bmw...особено 1.6...поредния трик за вдигане на продажбите....енджина ни е от фр...оп, грешка, от баварецо..
  • #3
    39 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Кретена пепи няма нужда да го коментирам...Евала за сътрудничеството между двете компании.Надявам се продукта,който изкарат да е по-евтин,качествен и надежден!