IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Camry и Corolla ще са първите с дизел от BMW

Моделите с 1,6- и 2.0-литров дизелов двигател ще се появят първо в Австралия

Camry и Corolla ще са първите с дизел от BMW


Само преди седмица BMW и Toyota съобщиха официално, че ще си сътрудничат в средносрочен и дългосрочен план при разработката на екологични технологии от следващо поколение.Според спогодбата баварците ще дадат дизелови агрегати на японците, които от своя страна ще помогнат с технологии в областта на литиево-йонните батерии.

От споразумението първа ще се възползва Toyota Australia, откъдето обявиха, че ще използват дизеловите мотори на BMW при Corolla и следващото, седмо поколение на Camry.

В момента на австралийския пазар японците оборудват с дизелови двигатели единствено всъдехода Land Cruiser Prado и пикапа HiLux, уточнява Сaradvice.

"Целта ни е да разширим предлагането на автомобили с дизелов мотор и ако ни предложат двигателите на BMW, ние ще се възползваме от тях", коментира корпоративният мениджър на Toyota Australia Грег Гарднер.

Както вече знаете въпросните дизелови двигатели са 1.6-литровият мотор, който се използва за новите Mini Cooper D, BMW Серия 1 и Серия 3, и 2.0-литровия дизелов агрегат, с мощност 184 к.с., който познаваме от новата 3-series (F30).

В Европа тези двигатели ще се поставят на Avensis, Rav-4, Corolla и Auris

Тагове: bmw toyota
0 от 500
  • #32
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    германските коли били трошки, ама иначе германските прегледи тюв са номер 1 и са строги и прецизни, каквито са и самите немци. недейте да си противоречите, защото сте смешни, пръдльовцииии
  • #31
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Доше, ти си началник на чистачите в катуна. Не е важно какво казва хартията а какво казва практиката. Япноците са стари лъжци - отричаха че нямало проблеми в колите им, отричаха че колите им не били засегнати от радиация, твярдяха че дизелите им били "ефективни"... купчина лъжи без никакво покритие.. Накрая като си признаят и за истинските финансови резултати както направиха Olympus ще се окаже че са на загуби от години и якудза седи в действителност зад тях а не някакъв *** акио тойода...
  • #30
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Началник наначалника ( преди 12 години )
    А сегашните дизели на Тойота са много добри.Достатъчно е да се погледнат параметрите им!
  • #29
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Началник наначалника ( преди 12 години )
    Хахаха, супер-модерната хибридна система ли сравняваш с допотопни тркащи печеки?ахахах БМВ не случайно се натискат да вземат хибридната техника от Тойота, защото иначе си спират моделите от производство!
  • #28
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Началника ( преди 12 години )
    Виж какво пише пресаташето на тойота: Toyota would provide hybrid technology to BMW in return for its highly regarded diesel engines,Тойота ще осигури достъп до хибридните си технологии срещу високо уважаваните дизелови двигатели на БМВ.Т.е. тойота със изостаналата си хибридна система ще получи топ дизелови агрегати за да предложи нещо качествено, а не изостаналите и ниско качествени дизелчета които имат в момента...
  • #27
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Triforce ( преди 12 години )
    Ще ме уморите бе! Качество, ТЮВ...Моля ви се! И още едно много ВАЖНО нещо - Тойота в Германия и Тойота в България?!? Ако приемем написаното от вас за ВЯРНО, нали се сещате, че Тойотите, които идват в България са други? Нали ви е минало през акъла? Все едно Кока-Кола... от години не пия! Нищо общо няма тукашната с другата!!!Моля, всеки, който има Тойота да напише - километри, кога и как е купена и ремонти. Нека видим истината, чрез написаното!!!
  • #26
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Хахах, най-големият производител в света Тойота искал да се спаси с малките евтини дизелчета на БМв????? Хахахаха, ами Тойота и сега ги има тези дизели. Ахаха Номер 1 във всички класации за здравина е Тойота ,а не БМВ-нцата! Но Тойота ги удари Цунами, зметресение 9-а степен, наводнения в Тайланд, а бмв - нищо. Така е много лесно! Когато Германия е при едни условия тогава плямпай и пак Тойота са най-здравите.
  • #25
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Мухахахах. БМВ искало да се спаси. Я си отвори очите и виж че ако тойота не беше сключила сделката беше фалирала. Не че това ще ги спаси но ще им позволи да си лансират *** още 5 години. Продажбите на баварците растят в целия свят докато тези на тойотките намаляват стремително от над година насам. ИЗвиняваха се с некачеството, с цунамита, с дрън-дрън но вече няма с какво да се извиняват а хората все повече бягат от японското- Защото който се опари с тойота повече никога не повтаря грешката
  • #24
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Явно БМВ се опитват да си спасят потъващия от ниско качество кораб като слагат Тойота хибридни системи в БМВ-нцата си! Иначе Тойота дизели си има и сега, и то перфектни!
  • #23
    4 rate up comment 3 rate down comment
    !! ( преди 12 години )
    Я прочети германските технически прегледи,че по първите места са само Тойота и няма едно БМВ! Това е след проверени милиони автомобили всяка година в Германия на най-строгите технически прегледи. По-здрава кола от Тойота няма. Германските коли са едни трошки, включително и БМВ, те самите германци си го знаят и не го крият.