IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Prius C – петвратият хибрид

Toyota представи своя икономичен и практичен Prius C.

Prius C – петвратият хибрид


Toyota представи своя петврат хечбек, който ще се продава в Япония с името Aqua, а в останалия свят като Prius C. Създателите на автомобила се гордеят с хибридната задвижваща  композиция, която е лека и компактна. Тя включва в себе си 1,5-литров бензинов двигател с мощност 74 к.с. и електромотор, чиято мощност достига 61 к.с. Сумарната мощност на автомобила ще достига приблизително 100 к.с.

Prius C се отличава с отлична икономичност на гориво. Според предварителните данни, разхода на хибрида ще бъде между 2,8 л/100 км и 2,5 л/100 км в зависимост от цикъла на експлоатация. Размерите на петвратия Prius C са: 3995 мм дължина, 1695 мм  широчина и 1445 мм височина при междуосие от 2550 мм.

Aqua ще бъде показана на автосалона в Токио през другия месец и до края на годината ще се появи на пазара в родината си. В стандартното оборудване на Prius C/Aqua се забелязват: система за включване на мобилен телефон,  BlueTooth с гласово набиране, девет въздушни възглавници, бутони за аудиото на волана и др. Цените още не са обявени.

Тагове: toyota prius c toyota aqua
0 от 500
  • #8
    23 rate up comment 10 rate down comment
    Чекора / Мамуля ( преди 12 години )
    Разхода е малко оптимистичен, но и 4.5/100 реално да бъде е отлично постижение.
  • #7
    18 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Много е малко това. Трябвало е да го кръстят Приус В, вместо С. Пак мамят. Кола под 4 метра няма в компактния клас!
  • #6
    18 rate up comment 11 rate down comment
    ... към Анонимен ( преди 12 години )
    Много моля да обясниш защо има разлика в к.с.Благодаря предварително.
  • #5
    38 rate up comment 2 rate down comment
    самурай ( преди 12 години )
    Колата е трепач!С този разход направо разбива конглокенцията.Браво на Тойота!Както винаги на крачка пред останалите,а пред немските каски няколко.
  • #4
    36 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ти не можеш да смяташ!Прав е акад. Сендов, че не винаги 2+2 е равно на 4. Ако беше учил малко по-задълбочено математика щеше да го знаеш това и да не се излагаш. Висша математика виждам не си учил и предмета теория на вероятностите не ти е познат. Както и да е. В случая е вярно, че 74 к.с.+61 к.с. е около 100 к.с. Познай защо е така!
  • #3
    21 rate up comment 18 rate down comment
    ... ( преди 12 години )
    "включва 1,5-литров бензинов двигател с мощност 74 к.с. и електромотор, чиято мощност достига 61 к.с. Сумарната мощност на автомобила ще достига приблизително 100 к.с."Или аз не мога да смятам, или редактора на статията е учил при академик Сендов, който казваше, че 2+2 не е 4 и че може да го докаже...
  • #2
    41 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не идеална, а направо перфектна. Не само за града, а и извън него за къси и средни разстояния. Ето за това Тойота са номер 1, а другите се мъчат да ги стигнат.
  • #1
    43 rate up comment 3 rate down comment
    toyotasuperfen ( преди 12 години )
    idealna gradska kola