IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Prius C – петвратият хибрид

Toyota представи своя икономичен и практичен Prius C.

Prius C – петвратият хибрид


Toyota представи своя петврат хечбек, който ще се продава в Япония с името Aqua, а в останалия свят като Prius C. Създателите на автомобила се гордеят с хибридната задвижваща  композиция, която е лека и компактна. Тя включва в себе си 1,5-литров бензинов двигател с мощност 74 к.с. и електромотор, чиято мощност достига 61 к.с. Сумарната мощност на автомобила ще достига приблизително 100 к.с.

Prius C се отличава с отлична икономичност на гориво. Според предварителните данни, разхода на хибрида ще бъде между 2,8 л/100 км и 2,5 л/100 км в зависимост от цикъла на експлоатация. Размерите на петвратия Prius C са: 3995 мм дължина, 1695 мм  широчина и 1445 мм височина при междуосие от 2550 мм.

Aqua ще бъде показана на автосалона в Токио през другия месец и до края на годината ще се появи на пазара в родината си. В стандартното оборудване на Prius C/Aqua се забелязват: система за включване на мобилен телефон,  BlueTooth с гласово набиране, девет въздушни възглавници, бутони за аудиото на волана и др. Цените още не са обявени.

Тагове: toyota prius c toyota aqua
0 от 500
  • #18
    26 rate up comment 2 rate down comment
    Чекора / Мамуля ( преди 12 години )
    До анонимния - не е въпроса да се избият парите от разхода на бензин. Въпросът е емисиите на отрови да са минимални. Приусът е без аналог по ниски емисии на азотни окиси и сажди. Няколко десетки пъти по-ниски от малките дизели с подобен разход. Топ Гиър пробутват пълни глупости - всеки съвременен продукт се прави по подобен начин, не само приуса. Никелът в батерията на приус (около 10 кг) не е повече от никела в стоманата на филтъра за твърди частици на всеки един дизел, и т.н.
  • #17
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Чекора / Мамуля ( преди 12 години )
    До собственика на Приус - да, ясно е че Приус може да постигне такъв разход. Въпросът обаче е какъв му е реалния разход без икономията на гориво да се превръща в мания. Според http://***.spritmonitor.de, средният реален разход е 5.0-5.2/100.
  • #16
    20 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Как ще коментираш това? Поразрових се за Приус и излезе ,че при реален тест полза от този автомобил няма
  • #15
    22 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ох, извинявай високоинтелигентни човече ,че те заговорих.Кое не можеш да обясниш -че колата е скъпа и не се избива от гориво или че с почти нищо не допринасяш за екологията? Ако си голям еколог може да спреш да ползваш всякакви продукти защото няма производсто без замърсяване.Вие еколозите сте най-големите лицемери.
  • #14
    33 rate up comment 3 rate down comment
    Приус 3 ( преди 12 години )
    Мислиш ли че щом имам един чувал пари за тази кола не съм си направил добре сметката? И кой те излъга, че целта на тази кола е само за избиване на горивото? Има още много неща, но да ти ги обяснявам ще е трудно по простата причина, че едва ли ще ги разбереш.
  • #13
    22 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ти сериозно ли даде един чувал пари за това? Тази кола има *** цената, няма избиване от гориво/а това и е целта/За лицемерието на запада и еколкогията не ми се говори.Най-големите замърсители са най-големите фенове на екологията
  • #12
    30 rate up comment 2 rate down comment
    до:Чекора / Мамуля ( преди 12 години )
    И още нещо.Електромоторите не са 2 а е един.Той се явява електромотор и генератор.Общата му мощност е една,но реалната,която отива към колелетата е горе-долу на половина и поради тази причина конските сили са едни,но когато ги съберем към конските сили на ДВГ стават съвсем други.
  • #11
    36 rate up comment 3 rate down comment
    до:Чекора / Мамуля ( преди 12 години )
    Що да е оптимистичен?Моят Приус 3 харчи средно 3,8/100 градско и 4/100 смесено.При това забележи,че има много хора,които карат Приусите си много по-икономично от мен и разхода го докарват под 3/100.Така,че разхода си е абсолютно нормален за тази кола.Ако не вярваш мога и снимки да ти дам на борд компютъра да се увериш сам,че всичко е напълно реално и е истина.
  • #10
    21 rate up comment 5 rate down comment
    към Чекора / Мамуля ( преди 12 години )
    Благодаря колега!Интересно тогава защо при други хибриди съм наблюдавал сбор от к.с. на двигателя и генератора - напр. Пежо 3008...Научих нещо интересно, благодаря пак.А към Анонимния - учил съм висша математика. ;-)))
  • #9
    28 rate up comment 1 rate down comment
    Чекора / Мамуля ( преди 12 години )
    Разлика в сбора на мощностите има защото така е конструирана трансмисията. Реално електромоторите са 2 от които единия основно работи като генератор, а другия основно задвижва. За да имаш сбор на мощности, трябва и ДВГ и ЕМ да са на оптималните си обороти. Това просто не се случва никога. Реално се събират само въртящите моменти.