IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

АвтоВАЗ пусна пробна серия на Lada Granta

Новата машина използва шасито на Kalina и заменя остарелите 2105/2107.

АвтоВАЗ пусна пробна серия на Lada Granta


Руският производител АвтоВАЗ пусна в производство серия от 250 автомобили от новия си модел Lada Granta. Той трябва да замени остарелите ВАЗ 2105/2107 и да стане най-масовата машина, която излиза от Волжския автозавод.

Цялата серия трябва да бъде произведена до края на месеца. Основната част от машините са предвидени за дилърите, които ще ги използват за демонстрации и тест-драйвове.

Серийното производство на Granta ще започне през ноември, а продажбите – в началото на следващата година. В момента се приемат поръчки за машината, като първата серия вече е напълно изчерпана.

Lada Granta е автомобил от икономичната класа, като е създадена на платформата на Lada Kalina. Новостите са по-голямото вътрешно пространство и по-големия багажник, повишения комфорт и не на последно място – надеждността. Машината вече премина руските краш-тестове, като според създателите й, се е справила превъзходно с тях.

Автомобилът ще бъде с бензинов двигател, но от Авто ВАЗ предвиждат да има и версия с газова уредба. Цените започват от 229 000 рубли (около 5300 евро) за Lada Granta със стандартно оборудване и могат да достигнат до 350 000 рубли (8200 евро) за модификация с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Тя е произведена от японската компания Jatco специално за руския автомобил.

0 от 500
  • #24
    6 rate up comment 13 rate down comment
    комунист ( преди 12 години )
    е няма такъв душегуб честно. ама *** руснаци това заслужават, да прекарат живота си в мизерия
  • #23
    16 rate up comment 17 rate down comment
    А8 ( преди 12 години )
    на това "превозно средство" повече би му отивало да се казва Лада ***! има ли такива, които мислят като мен?
  • #22
    4 rate up comment 3 rate down comment
    t.t. ( преди 12 години )
    mislq 4e to4no v toq moment Dacia Logan e bila sprqna ot proizvodstvo.....tova e kato kosmi4eski korab sravnenie s logana....napred napred
  • #21
    10 rate up comment 2 rate down comment
    fan ( преди 12 години )
    Тия където правят сметки , че ще е 11 000 лева малко да се успокоят! Пише , че са цени за РУСКИЯ пазар!!!!
  • #20
    16 rate up comment 1 rate down comment
    LADA_SPORT ( преди 12 години )
    Колата не е лоша вярно има прилика с рено симбол в уредите виждам прилика с новите табла на форд и на някои други източни коли но за тези пари и за пазара на бившите соц държави колата е готина и ще върши перфектна работа:) Като служебна няма да има равна :)
  • #19
    11 rate up comment 2 rate down comment
    asdf ( преди 12 години )
    Добре, че в името вместо G не са сложили К.Голям смях щеше да падне. Иначе колата не блести с нищо, но все пак нова е 11-16000 лв. Идеална е в ценово отношение за по-бедните страни. Дано само да е надеждна и сигурна - поне на средно ниво.
  • #18
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Fenix ( преди 12 години )
    OMG Lucker Всъшност най-хубавата кола е служебната (особено ако ти помат и горивото) ;))
  • #17
    47 rate up comment 3 rate down comment
    OMG Lucker ( преди 12 години )
    Ясно е, че дизайна е взаимстван. Ясно е, че не изглежда като съвременните футуристични дизайни и аеродинамични форми на водещите фирми в автомобилостроенето. Съгласен съм с предишните мнения за това.И все пак: вижте цената за НОВА, повтарям още веднъж: НОВА кола. Знаете лафа, че от нова кола по-хубава няма. И да е имало дефекти при запалване/загасяне- отстранени са, това е сигурно. За нашите БГ стандарти, колата е доста подходяща. Не всички сме мутри/политици и можем да си позволим ново Ауди.
  • #16
    0 rate up comment 10 rate down comment
    yulis ( преди 12 години )
    Много ритната отзад, явно е имало катастрофа.
  • #15
    10 rate up comment 8 rate down comment
    1222 ( преди 12 години )
    То че не красавица - не е, ама този сив волан осираоще повече интериора