IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

АвтоВАЗ пусна пробна серия на Lada Granta

Новата машина използва шасито на Kalina и заменя остарелите 2105/2107.

АвтоВАЗ пусна пробна серия на Lada Granta


Руският производител АвтоВАЗ пусна в производство серия от 250 автомобили от новия си модел Lada Granta. Той трябва да замени остарелите ВАЗ 2105/2107 и да стане най-масовата машина, която излиза от Волжския автозавод.

Цялата серия трябва да бъде произведена до края на месеца. Основната част от машините са предвидени за дилърите, които ще ги използват за демонстрации и тест-драйвове.

Серийното производство на Granta ще започне през ноември, а продажбите – в началото на следващата година. В момента се приемат поръчки за машината, като първата серия вече е напълно изчерпана.

Lada Granta е автомобил от икономичната класа, като е създадена на платформата на Lada Kalina. Новостите са по-голямото вътрешно пространство и по-големия багажник, повишения комфорт и не на последно място – надеждността. Машината вече премина руските краш-тестове, като според създателите й, се е справила превъзходно с тях.

Автомобилът ще бъде с бензинов двигател, но от Авто ВАЗ предвиждат да има и версия с газова уредба. Цените започват от 229 000 рубли (около 5300 евро) за Lada Granta със стандартно оборудване и могат да достигнат до 350 000 рубли (8200 евро) за модификация с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Тя е произведена от японската компания Jatco специално за руския автомобил.

0 от 500
  • #54
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Nora ( преди 12 години )
    That's a smart way of lkoonig at the world.
  • #53
    1 rate up comment 0 rate down comment
    anonimen ( преди 12 години )
    Ako q pusnat i na nashiq pazar bih si vzel
  • #52
    1 rate up comment 0 rate down comment
    руснака ( преди 12 години )
    ама вие сте много ограничени! някой от вас да е карал поне един модел на лада? говорим за коли които сега се произвеждат, а не за жигулата на дядото от 76-та с която превозва дърва от гората. тук дори имаше един ***, който каза че колата няма СИМЕТРИЯ!!!! явно *** не знае какво е това!!! колата трябва да се сравнява с подобен автомобил - с дачия. а сега да ви видя мненията лада или дачия???? и да видим как ше сравнявате дизайна на двете коли!!!
  • #51
    1 rate up comment 0 rate down comment
    turrisi ( преди 12 години )
    за пожарникар като мен....и цената е дебела...
  • #50
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    тази кола няма дизайн,нищто освен цена 11000 лева
  • #49
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Константин ( преди 12 години )
    Дизайна е супер старомоден, типично по руски. Като я погледнеш няма как да сбъркаш - Лада. Абе тези хора не се промениха - закрепостени и ограничени.
  • #48
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Никога повече Ауди.Предполагам някаква носталгия от руские автомобили,събота слетопед да лягаш под колата и да си я ремонтираш,а ауди не прелагат такива екстри,а и женати вече е стара и нестава да и лягаш върху нея,е сега те разбирам защо не харесваш АУДИ
  • #47
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Napomniam vi, kakto biah pisal i predi,4e kato ia vidia i probva Putin, vednaga dade o6te 26% na Reno-Nissan,palno razo4arovanie.Misletee realno, cena ok. ka4estvo ok. ama vie kioravi li ste..OTVRATITELNA- niama proporcii, simetria, vsi4ko i e sbarkano.
  • #46
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Стефан ( преди 12 години )
    Зарекъл съм се 4 неща да не правя никога:1. Никога повече руски автомобил! Танк може, но не и автомобил! 2. Никога кола с автоматични скорости! 3. Никога повече Ауди. 4. Никога кола с безумни екстри, за ради които повечето време прекарваш в сервиз, а не на пътя!
  • #45
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    С тия "революционни" темпове на развитие когато достигнат нивото на сегашните коли другите вече ще правят летящи превозни средства