IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

АвтоВАЗ пусна пробна серия на Lada Granta

Новата машина използва шасито на Kalina и заменя остарелите 2105/2107.

АвтоВАЗ пусна пробна серия на Lada Granta


Руският производител АвтоВАЗ пусна в производство серия от 250 автомобили от новия си модел Lada Granta. Той трябва да замени остарелите ВАЗ 2105/2107 и да стане най-масовата машина, която излиза от Волжския автозавод.

Цялата серия трябва да бъде произведена до края на месеца. Основната част от машините са предвидени за дилърите, които ще ги използват за демонстрации и тест-драйвове.

Серийното производство на Granta ще започне през ноември, а продажбите – в началото на следващата година. В момента се приемат поръчки за машината, като първата серия вече е напълно изчерпана.

Lada Granta е автомобил от икономичната класа, като е създадена на платформата на Lada Kalina. Новостите са по-голямото вътрешно пространство и по-големия багажник, повишения комфорт и не на последно място – надеждността. Машината вече премина руските краш-тестове, като според създателите й, се е справила превъзходно с тях.

Автомобилът ще бъде с бензинов двигател, но от Авто ВАЗ предвиждат да има и версия с газова уредба. Цените започват от 229 000 рубли (около 5300 евро) за Lada Granta със стандартно оборудване и могат да достигнат до 350 000 рубли (8200 евро) за модификация с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Тя е произведена от японската компания Jatco специално за руския автомобил.

0 от 500
  • #34
    27 rate up comment 6 rate down comment
    Жоро ( преди 12 години )
    Егати простото племе сме! Повръща ми се от повечето коментари. Що не си гледате миризливите опинци, гнусни ми сънародници! Аман от комплексари! Българино, как можа така да се изродиш за 20 години? Обречен си, поциганяващ базроднико!
  • #33
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Путин е измислил таз кола докато е *** и си е гледал *** и направил нещо подобно
  • #32
    27 rate up comment 7 rate down comment
    ? ( преди 12 години )
    Яяя - руско рено...пардон - руска дачия...еее сори де - "руска" лада!))
  • #31
    12 rate up comment 0 rate down comment
    до Ти Ф ( преди 12 години )
    Щото компютърът (а и опитът) дават една оптимална конструкция и ти остава да променяш само формата на фаровете и подобни.(нормално е еволюцията да отсява - в началото на века е имало стотици производители и хиляди причудливи форми и още през 50те започва първото уеднаквяване)
  • #30
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Даже за руския пазар тая цена висока щото тука за 12 000 може да се вземе шкода фабия.
  • #29
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Аз Ф ( преди 12 години )
    защо ли напоследък всички масовки ми изглеждат еднакво.... от Корея до Бразилия колите вече не можеш да ги различиш :))))
  • #28
    3 rate up comment 1 rate down comment
    батушка ( преди 12 години )
    танки рулят
  • #27
    3 rate up comment 9 rate down comment
    гнуслив ( преди 12 години )
    Щом не са откраднали и работниците, забрави да излезе нещо... Само ракетните специалисти на Германия така успяха да ги завлекат след войната, затова само там им се получиха нещата...
  • #26
    8 rate up comment 11 rate down comment
    комунист ( преди 12 години )
    лъжеш се, това не е от тази фабрика.технологията е специална, открадната от западна германия 1976 година. на запад този тип пластмаса е познат с кодовото название Киндер Сюрприз, защото се ползва за изработката на играчките в шоколадовите яйца. поради грешно разузнаване, другаря Путин краде технологията с мисълта че от това се правят коли
  • #25
    8 rate up comment 14 rate down comment
    гнуслив ( преди 12 години )
    Повръща ми се само при вида на смрадливата евтина пластмаса на таблото, произведена в комбинат "Червения Октомври" по крадено-недокрадена хим.формула от 1982г.