IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

АвтоВАЗ пусна пробна серия на Lada Granta

Новата машина използва шасито на Kalina и заменя остарелите 2105/2107.

АвтоВАЗ пусна пробна серия на Lada Granta


Руският производител АвтоВАЗ пусна в производство серия от 250 автомобили от новия си модел Lada Granta. Той трябва да замени остарелите ВАЗ 2105/2107 и да стане най-масовата машина, която излиза от Волжския автозавод.

Цялата серия трябва да бъде произведена до края на месеца. Основната част от машините са предвидени за дилърите, които ще ги използват за демонстрации и тест-драйвове.

Серийното производство на Granta ще започне през ноември, а продажбите – в началото на следващата година. В момента се приемат поръчки за машината, като първата серия вече е напълно изчерпана.

Lada Granta е автомобил от икономичната класа, като е създадена на платформата на Lada Kalina. Новостите са по-голямото вътрешно пространство и по-големия багажник, повишения комфорт и не на последно място – надеждността. Машината вече премина руските краш-тестове, като според създателите й, се е справила превъзходно с тях.

Автомобилът ще бъде с бензинов двигател, но от Авто ВАЗ предвиждат да има и версия с газова уредба. Цените започват от 229 000 рубли (около 5300 евро) за Lada Granta със стандартно оборудване и могат да достигнат до 350 000 рубли (8200 евро) за модификация с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Тя е произведена от японската компания Jatco специално за руския автомобил.

0 от 500
  • #44
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Като коментираме този модел, да не забравяме кои замества - ВАЗ 2105/-07. Така че колата си е истинска революция. То АВТОВАЗ от много години обявява, че ще спре 5 и 7 - цата, ама пусто и търсене, по половин милион годишно, как да ги спреш !
  • #43
    3 rate up comment 7 rate down comment
    КБ ( преди 12 години )
    Дали да сменя Фиестата за това или за някой китайско-български автомобил? Не, ще си остана с най-некачественият автомобил.
  • #42
    8 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Как се нарича моделът на "Лада" с отварящ се покрив? Кош за ***.
  • #41
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    За тези пари, бива!
  • #40
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ще се радвам ако лада не продаде нито една кола в европейския саюз и в бг.А и комисията за защита на потребитела дано да защитят българския потребител ,А тоя *** кадето пише ,Със сигурност ще е по-добре от Голф 3 или BMW Е36! Коккото до Голф 3 ,това е доса здрава кола който е имал знае,ама за 12000 взимаш Голф 5
  • #39
    10 rate up comment 14 rate down comment
    до Жоро ( преди 12 години )
    Прав си. Българина съвсем е изкукал, щом още си пада по лади. Добре, че чужденците не ни виждат простотията и русофилщината, че ше пукнеме от срам!
  • #38
    14 rate up comment 10 rate down comment
    АС ( преди 12 години )
    За тези пари - толкова! Със сигурност ще е по-добре от Голф 3 или BMW Е36!
  • #37
    21 rate up comment 6 rate down comment
    night_pz ( преди 12 години )
    Ами честно казано ако я пуснат тук с фабрична газова уредба и климатик за 12-13 хилки, това си е доста добра оферта!
  • #36
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Искам да я вида в top gear
  • #35
    2 rate up comment 8 rate down comment
    До долния ( преди 12 години )
    Що - на теб жоро *** ли ти викат у ***'аалата!?