IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Mondeo ECOnetic сред най-икономичните

Средният разход на гориво при Fordu Mondeo ECOnetic е достигнал 3.2 литра на 100 км.

И Mondeo ECOnetic сред най-икономичните
Това се е случило при пробег на норвежките специалисти по икономично управление Кнут Витхил и Хенрик Борчгервинк. С Mondeo ECOnetic те изминават 2161 км с един резервоар. Те са изминали маршрута от руския Мурманск през Осло до шведския град Удевала.
 
 
Преходът е извършен със сериен Ford Mondeo ECOnetic при това версия комби. Постигнатият разход от 3.2 литра на 100 км е с 1.1 литра на 100 км по-малко от давания среден разход на автомобила според европейските норми.
 
Mondeo ECOnetic е с дизелов двигател с обем 1,6 Duratorq TDCi с мощност 85 kW. Резервоарът му побира 70 литра. В руската част на маршрута пътят преминава през хълмисти области, като според пилотите пътят е бил осеян и с големи камъни и е имал дупки, които е трябвало да се заобикалят.
 
На територията на Финландия и Швеция е имало периоди с много силен насрещен вятър.
 
 
За ниския разход на  Ford Mondeo ECOnetic допринася и системата stop-start, активната маска на радиатора и системата Ford ECO Mode показваща най-доброто време за превключване на скоростите. Колата е използвала масло с нисък вискозитет, гуми с по-ниско съпротивление и окачване приближаващо автомобила до пътя.
 
Ford Mondeo ECOnetic при това пътуване е изпреварил Škoda Fabia Greenline, която управлявана от Герхард Платнер изминава с един резервоар 2006 км. Икономичната Fabia обаче има доста по-добър среден разход – 2.21 литра при управлението на Платнер, който изминава маршрута от австрийския град Reutte до датския Bov и обратно с един резервоар с 45 литра бензин.
 
Средният разход на VW Passat BlueMotion 1.6 TDI (77kW) също е по-нисък от постигнатия от  Ford Mondeo ECOnetic. Пасатът изминава с един резервоар 2456.87 км и постига среден разход от 3.14 литра на 100 км. при средна скорост от 72 км при пътуването.
0 от 500
  • #17
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    То за това си има друг форд. Наричат го Фокус. С него вече може и всякакви перничанки и *** да си ловиш.
  • #16
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Да, но с този Форд никога няма да можеш да си хванеш жена перничанка!
  • #15
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Факт ( преди 12 години )
    Всъщност, не е виновен Пасат за базата си, защото и Инсиния е долу горе със същата. Виновни са от Форд, че са позиционирали Мондео малко по-нагоре. Това предполагам е така, защото нямат модел над Мондео, докато Фолксваген разполагат с Фаетон. Форд никога не са се славили с най-икономичните двигатели затова се изненадвам, че последните няколко години постигнаха много добри резултати, що се отнася до икономичността.
  • #14
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ако наистина Мондео, дето спрямо Пасат е все едно кола от по-горен клас (превъзхожда го с много в абсолютно всички размери) е по-леко със 150 килограма, то това говори много лошо за инженерите на ФВ. При това Мондео е с 8 kW повече, би трябвало да има много по-добра динамика. Ако цената на 0.06 л/100 е да карам по-малък, по-слабомощен, по-скъп и по-тежък автомобил - не, мерси!!! Друг ще радват тези 15 стотинки на 100 километра :D. Цял 1 лев ще спести като ходи на море :D
  • #13
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Факт ( преди 12 години )
    Явно паричките влияят или глупоста на списващите българския Ауто Билд. Накрая все пак не са забелязали, че е трябвало още малко корекции в статията, та са дописали дословно заключението на немската редакция, а именно, че Форд печели във всичките 4 сравнения. Смях. май АБ конглокират Аутомедия.
  • #12
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Факт ( преди 12 години )
    Да де, ама тоя Пасат, доколкото се сещам, обикаляше по някакъв овал. Може и да греша, но дори според Ауто Билд, Пасат печели главно заради по-ниските разходи в Германия. Четете последния брой на Ауто Билд, за да видите, как Форд отвява Опел във всички дисциплини и как българската редакция иска да оневини Астра, давайки и някакво измислено предимство в цената.То бива бива пристрастие, ама чак пък толкова...
  • #11
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Мондеото е със 150кг. по-леко от Пасата и пак има по-висок разход!
  • #10
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Аз нямам Пасат, но ти се възхищавам на слабоумито да си мериш междуосието и да си вярваш, че караш фокус колкото Пасат :)))
  • #9
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Умните вярват на цифрите и фактите, глупаците на предразсъдъците си! Карай си извънредно голямото Пасатче! Има много начини една кола да се направи да изглежда и голяма и малка. Това обаче не и променя нито размера, нито характеристиките.
  • #8
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Пасат малка кола, хахахахаха!!!!Тук наистина има големи психопати :D