IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota инвестира в безжично зарядно

В Toyota вече са решили, че бъдещите хибридни и електромобили ще се зареждат безжично.

Toyota инвестира в безжично зарядно
Японската фирма комбинира усилията си с WiTricity, компанията която разработва зареждане на акумулаторите от разстояние и без кабели. Сътрудничеството ще включва разработката на собствена технология на Toyota за безжично зареждане на акумулатори, като японците ще инвестират в WiTricity, за да помогнат в развойната дейност на фирмата.
 
 
Целта е да се разработи технология от WiTricity, подходяща за хибридите и електромобилите на японската фирма. Всъщност безжичното зареждане на акумулаторите не е нещо ново. Подобна технология предлага и фирмата Halo IPT.
 
Технологията на WiTricity, която е разработена съвместно с MIT (Масачузетския технологичен институт) обаче, ще бъде различна от тази използвана от Halo IPT, която е на относително простия принцип на магнитна индукция и работи от разстояние максимум няколко десетки сантиметра.
 
При технологията на WiTricity се използва принципа на магнитна резонация, като предавателят и приемащото енергията устройство са два магнитни осцилатора, като енергията може да се пренася и през няколко метра. При това двете устройства не трябва да бъдат в някакво специално положение един към друг и дори не е нужно да има пряка видимост между тях.
 
Магнитното поле между двете устройства може да преодолее и някои прегради. Технологията обаче има най-висока ефективност (над 95%) при относително кратки разстояния на пренос на енергия. Може да се пренасят от незначителни количества до няколко киловата енергия.
 
От Toyota искат да постигнат зареждане на автомобила при домашни условия, в гаража или на улицата пред дома, като устройството предаващо енергията ще бъде инсталирано на удобно място в домашни условия. Ако се постигне нещо подобно, това ще бъде доста голямо предимство за Toyotа спрямо конкуренцията.
 
0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    За хората, които познават тази материя, това не е никаква новина...А относно енергията и разстоянията- идете в някой ел. маркет и попитайте за безжична ел. четка за зъби. А сега се сещам, че преди 30-тина години имах едно джобно радио със слушалка за едното ухо, което се захранваше от самите радиовълни. Беше съветско. Така че- нищо ново под слънцето...
  • #8
    8 rate up comment 9 rate down comment
    апел ( преди 12 години )
    Абе момчета дайте да дадем всеки по 20 стотинки и да дадем малко пари на миризмата за да престане да се продава като драскач на Тойота Балканс ЕООД! Вече ме е срам за момчето, станало е като онлайн ***! И понеже на всички ни пречи мургавото му поведение от двайсете прякора(G777,!,@,:),romless и т.н и т.н.) нека всеки дари по някоя жълта стотинка и да не е принуден *** да се продава!
  • #7
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Blago ( преди 12 години )
    123, Той Никола Тесла си го е казал още тогава, че това е бъдещето, но просто той е изпреварил времето си и затова го приемали като луд. Човека е пуснал на 6км безжично ток. Велик човек, но не оценен.Браво на Тойота, чака ни еко бъдеще, поне на пътя :).
  • #6
    10 rate up comment 17 rate down comment
    Triforce ( преди 12 години )
    123, ти да не си с промит мозък и собственик на Тойота! Сигурен съм, че си! Браво, та браво! Много е сложно жичното зареждане, да знаеш!
  • #5
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    до 12345Като почнете да ми се превземате с тяи глупости много ме ядосвате. На баба ти фърчилото се случвало това веднъж на 823 години. Октомври 2010 също имаше 5 петъка, 5 съботи и 5 недели.
  • #4
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    познайте за какво магнотно поле ще става дума!Не,мерси!
  • #3
    14 rate up comment 1 rate down comment
    eddie ( преди 12 години )
    Mai te pere sachmata
  • #2
    1 rate up comment 25 rate down comment
    12345 ( преди 12 години )
    Тази година месец юли има 5 петъка, 5 съботи и 5 недели. Това се случва веднъж на 823 години и се нарича торбичките за пари. По тази причина копирайте това съобщение, разпространете го и до 4 дни парите ще пристигнат при вас. Това е според философията на ФЪН ШУЙ. Който го прочете и не го копира ще загуби пари. Нека си опитаме късмета
  • #1
    35 rate up comment 8 rate down comment
    123 ( преди 12 години )
    Евала на такива високотехнологични компании,които не само печелят добре,но и инвестират в новости.Това се вика прогрес и новаторско мислене.Не напразно са най-големият производител на автомобили.Въпреки това няма да чуете по медиите как се хвалят и надуват колко са велики.Вършат си работата хората и то както трябва без излишни приказки.Между другото безжичното предаване на енергия е една от великите идеи на Тесла.Тогава са го мислили за луд,както мислеха,че Тойота са луди да правят хибриди.