IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ню Йорк ще има нови таксита

Известните жълти таксита (yellow cabs) на Ню Йорк вече ще използват и автомобили от Nissan.

Ню Йорк ще има нови таксита
Японската фирма спечели конкурс и ще подпише с градската управа съответно споразумение за десет години, което ще влезе в сила от 2013.
 
 
Официално това беше съобщено от кметът на космополитния град, Майкъл Блумберг и от председателят на Съвета на директорите на американското подразделение на Nissan, Карлос Таварес.
 
 
Новите жълти таксита в Ню Йорк ще бъдат всъщност ванове, като моделът им ще се прави на базата на минивана Nissan NV200, ще имат двулитров бензинов двигател, панорамен затъмнен прозрачен покрив, отделна климатична система за пътниците и разни малки удобства, като контакт за зареждане на мобилни телефони, 12 волтов контакт и два входа USB.
 
Задните врати ще са плъзгащи се, а автомобилът ще има специални предупредителни светлини при отваряне на вратите, за да могат другите водачи да се съобразяват при качване или слизане на пътници.
 
 
Таксито на Nissan ще се прави в мексиканското предприятие на фирмата, като според предварителната информация цената на всеки „кеб” ще бъде 29 000 долара.
 
За контракта с общината в Ню Йорк на стойност над 1 милиард долара, освен Nissan участваха и Ford и турската фирма Karsan.
 
0 от 500