IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ню Йорк ще има нови таксита

Известните жълти таксита (yellow cabs) на Ню Йорк вече ще използват и автомобили от Nissan.

Ню Йорк ще има нови таксита
Японската фирма спечели конкурс и ще подпише с градската управа съответно споразумение за десет години, което ще влезе в сила от 2013.
 
 
Официално това беше съобщено от кметът на космополитния град, Майкъл Блумберг и от председателят на Съвета на директорите на американското подразделение на Nissan, Карлос Таварес.
 
 
Новите жълти таксита в Ню Йорк ще бъдат всъщност ванове, като моделът им ще се прави на базата на минивана Nissan NV200, ще имат двулитров бензинов двигател, панорамен затъмнен прозрачен покрив, отделна климатична система за пътниците и разни малки удобства, като контакт за зареждане на мобилни телефони, 12 волтов контакт и два входа USB.
 
Задните врати ще са плъзгащи се, а автомобилът ще има специални предупредителни светлини при отваряне на вратите, за да могат другите водачи да се съобразяват при качване или слизане на пътници.
 
 
Таксито на Nissan ще се прави в мексиканското предприятие на фирмата, като според предварителната информация цената на всеки „кеб” ще бъде 29 000 долара.
 
За контракта с общината в Ню Йорк на стойност над 1 милиард долара, освен Nissan участваха и Ford и турската фирма Karsan.
 
0 от 500
  • #13
    4 rate up comment 2 rate down comment
    6u ( преди 12 години )
    nie v bilgaria i tova nqmamme
  • #12
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Браво, браво, добри рушвети са дали да пробутат тази каруца пред турската, която направо е суперкола пред тази...
  • #11
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Оги ( преди 12 години )
    Видяхте ли че турските дръвчета не можаха да се класират...хахахахахаахах!!!! Ама само колко подръжници имаха, тия Фиати 132 с ново пластмасово купе турско производство в капалъ чърши!!!!!!
  • #10
    7 rate up comment 4 rate down comment
    - ( преди 12 години )
    Истината е, че английските таксита са най-добре направени.Има огромно пространство, 5 седалки в отделената за пътници част, а за багаж има пригодено отделение на мястото на седалката до шофьора.Но те си знаят най-добре - явно не возят много пътници накуп или искат хората да поръчват по повече от едно такси.
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Wane ( преди 12 години )
    Всичко ок, *** като гледам последната скица е пригодено за 3 пасажера само, което не знам до колко е оферта, но те си знаят.
  • #8
    9 rate up comment 8 rate down comment
    СИ СИ ( преди 12 години )
    абе ,ауто медията къде остана оня Турски проект дето бил почти ОДОБРЕН!??:))))))))))))))айде те хората знаят какво е качество и цена:)))))
  • #7
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Е, там поне можеш да избираш. От нашите терминали, на каквото и да се метнеш, все си обезглавен!
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    !!! ( преди 12 години )
    Има със сигурност!На Джей Еф Кей има опашки за нормалните таксита ,а ако не ти се чака се меткаш на копърка,но паричките са други.
  • #5
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Дали и там имат (копърки)!?
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    стинг ( преди 12 години )
    Лелеее около 34000 таксита излизат...