IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

25% от немците готови да купят китайски автомобил

Светът определено се променя.

25% от немците готови да купят китайски автомобил
Доскоро китайските автомобили бяха едва ли не обект за присмех и за закачки по повод техническите им възможности, безопасността и дизайна.
 
 
Днес 25% от най-автомобилизираната европейска нация, германците, са готови да си закупят автомобил „Made in China”. До тези изводи достига направено проучване сред хиляди автомобилисти в Германия, от маркетинговата фирма Plus.
 
Както съобщава изданието Automotive News, немските купувачи на автомобили до 30 годишна възраст са най-склонни да седнат зад волана на китайски автомобил – 28.9%. Склонни да закупят китайски автомобил са 40% от хората, които притежават автомобил произведен в Азия.
 
Според тези които засега никога не биха закупили китайско возило (75% от запитаните), това е така заради съмнения в качество на предлаганите автомобили. Според 70% от германците, китайските автомобили не са достатъчно надеждни, а 43% от запитаните считат, че в Германия няма достатъчно сервизни центрове за китайските марки. Според 33% от участвалите в проучването, външният дизайн на китайските автомобили не е привлекателен.
 
Сега на пазара в Германия могат да бъдат закупени модели на две китайски фирми, Brilliance и Great Wall. През юни т.г. се очаква начало на продажби и на марката Landwind.
0 от 500
  • #10
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Съвсем нормално като знаят колко пари хвърлят за тяхните немски прехвалени тояги.Благодарение на рекламата и наивноста на средния европеец за великото немско качество ги купуват.Логично за цената на един Гоуфретник би си купил 2 или три китайки без да робува на виртуалното предимство на немската ***.В България смешници много с нокти и зъби защитават немските бангйи все едно са производство на баща им.Заради такива кочините държат цени високи по пазарите.Докато има бълъци ще има и рибари.
  • #9
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Като знам какви националисти са, направо не го вярвам! Тук има един тънък момент, който не е разяснен. За китайски марки ли иде реч или за немски, СГЛОБЕНИ в Китай?!
  • #8
    1 rate up comment 4 rate down comment
    стинг ( преди 13 години )
    Едва ли са "готови"...по скоро склонни..
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    оооооооооооооо ( преди 13 години )
    TOVA TRJABVA LI DA SE KOMENTIRA VUOBSHTEi SEGAS KATO SI POCHNEME IZNOS IZNOS IZNOS OT BULGARO-KITAISKIA ZAVODI SHTE STANEME SVETOVNA SILA V AVTOMOBILOSTROENETO NA NEMCITE SHE IM PRODAVAME KITAISKI KOLI I TO ZGLOBENI V BULGARIAAIDEEEEEEEEEEEE PREVZEHME NEMSKIA PAZAR
  • #6
    10 rate up comment 1 rate down comment
    chavv ( преди 13 години )
    Извинявай, ти би ли си купил за 20хил (колкото Логан с климатик) - Фаетон на старо?Щото има такива педложения.Е, ще бацаш едни 1000 евра за обслужване, и 200 евра на час работа в оторизиран сервиз. И частите чувам са еФтинки...Та между евтина нова кола и по-висок клас на старо стои тънкия момент за баланс - колко висок клас кола, за какво ще се ползва, дреме ли ти за "имидж" и т.н.За всеки влак си има пътници.10 години са много, според мен след 3-4 китайците ще са на ниво.
  • #5
    7 rate up comment 8 rate down comment
    kiro666 ( преди 13 години )
    От цялата работа можем само да спечелим - след като у нас има производство на китайски возила.Който разбира не би си купил такова в следващите 10 години,защото най-малко толкова им остават докато станат приемливи за каране.Който разбира не би си купил и Дачия,защото за същите пари на старо може да вземе доста нова кола от мноооого по-висок клас.ЕВТИНОТО обаче винаги се търси-дори с риск за живота.Не можем да виним хората - НЕКА КУПУВАТ.
  • #4
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Те са склонни, ама при определени условия, които китайските коли май никога няма да покрият. Ама не ми сравнявайте Дачия с китайски автомобил - все пак Дачия е на Рено и е с механика от Рено.
  • #3
    8 rate up comment 3 rate down comment
    M ( преди 13 години )
    Статистиките и проучванията са доста относително нещо. Фактите са, че точно немските автомобилопроизводители и особено премиум марките им отбелязват рекордни първи тримесечия, които далеч не са дължат само на продажбите им в Китай и Америка.
  • #2
    23 rate up comment 3 rate down comment
    jojo ( преди 13 години )
    Те и Дачии нямаше да си купуват по съшата логика, ама Румънците се разцепват да изнасят за Германия, Франция и Белгия....
  • #1
    19 rate up comment 21 rate down comment
    Пенчо ( преди 13 години )
    Точно немците едва ли някога биха си взели китайско возило. Явно тези 25% са по-скоро от т.нар. натурализирани немци.