IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

25% от немците готови да купят китайски автомобил

Светът определено се променя.

25% от немците готови да купят китайски автомобил
Доскоро китайските автомобили бяха едва ли не обект за присмех и за закачки по повод техническите им възможности, безопасността и дизайна.
 
 
Днес 25% от най-автомобилизираната европейска нация, германците, са готови да си закупят автомобил „Made in China”. До тези изводи достига направено проучване сред хиляди автомобилисти в Германия, от маркетинговата фирма Plus.
 
Както съобщава изданието Automotive News, немските купувачи на автомобили до 30 годишна възраст са най-склонни да седнат зад волана на китайски автомобил – 28.9%. Склонни да закупят китайски автомобил са 40% от хората, които притежават автомобил произведен в Азия.
 
Според тези които засега никога не биха закупили китайско возило (75% от запитаните), това е така заради съмнения в качество на предлаганите автомобили. Според 70% от германците, китайските автомобили не са достатъчно надеждни, а 43% от запитаните считат, че в Германия няма достатъчно сервизни центрове за китайските марки. Според 33% от участвалите в проучването, външният дизайн на китайските автомобили не е привлекателен.
 
Сега на пазара в Германия могат да бъдат закупени модели на две китайски фирми, Brilliance и Great Wall. През юни т.г. се очаква начало на продажби и на марката Landwind.
0 от 500
  • #20
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    А вижте българчетата как реагират... Ти фен на немското ли си или автомобил си търсиш?
  • #19
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    АЙДЕ БЕ КАЖЕТЕ МАРКАТА НА СНИМКАТА КО СА ПРАЙТЕ НАЛИ УЖ МНОГО РАЗБИРАТЕ ОТ КОЛИ, ДРАГИ СЪФОРУМНИЦИ?!
  • #18
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не бих си купил китайски автомобил най-малкото защото би ме било срам да излезна пред когото и да е с него... да не говорим че всичко произведено от китайски инжинер е ***... тъжно, но факт!
  • #17
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    АЙДЕ БЕ КАЖЕТЕ МАРКАТА НА СНИМКАТА КО СА ПРАЙТЕ НАЛИ УЖ МНОГО РАЗБИРАТЕ ОТ КОЛИ, ДРАГИ СЪФОРУМНИЦИ?!
  • #16
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Може ли някой да ми каже каква марка и модел са количките на снимката, изглеждат доста добре.
  • #15
    4 rate up comment 4 rate down comment
    pepino ( преди 12 години )
    Китайски автомобил бих взел само ако добута до 5 звезди на краш тестовете и ако определен модел с определен двигател стане на повече от три години и има добри отзиви и липсват фатални проблеми..
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    pepino ( преди 12 години )
    kiro666,и аз до скоро мислех като теб.. Вече не съм толкова сигурен, като ти поискат същите пари за 10 годишна кола от по-висок клас или 7 от среден, логана не изглежда толкова лоша оферта! Да не говорим за екстри като лизинг от доставчика на доста по-ниски лихви, отколкото кредит или лизинг на автомобил втора ръка..
  • #13
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Сега на пазара в Германия могат да бъдат закупени модели на две китайски фирми, Brilliance и Great Wall. Литекс Моторс ще произвежда край гр. Ловеч моделите на китайската марка Great Wall!
  • #12
    13 rate up comment 0 rate down comment
    ИТ ( преди 12 години )
    Германците наистина са националисти,но най-много си обичат портфейла.Остава им малко на китайците да отговорят на всички германски сертификати за сигурност и тогава... Що се отнася до сервизно обслужване - това не е проблем. Бил съм свидетел как в сервизи за японски марки едновременно се обслужваха корейските, свързани корпоративно с тях. Това беше по онова време,когато за корейските марки се говореше същото,както сега за китайските.Видяхте какво стана по-късно.
  • #11
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Аз мисля, че това си е подмазване към китайците! Знаем, че най-големите заводи на немските фирми, не само за коли, са в Китай. Нормално е немците да правят мили очи на партньорите си. Но дали действително биха купили китайки е друг въпрос.