IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производството на Trabant спря преди 20 години

Производството на народният автомобил на Германската демократична република (ГДР), Trabant започна от 7.11.1957.

Производството на Trabant спря преди 20 години
Преди 20 години, на 30 април 1991, бе произведен последният автомобил от станалата вече легендарна марка Trabant.
 
 
Народният автомобил трябваше да осъществи масова моторизация на ГДР. Това се случи и любимият „траби” завоюва и допълнителни източни територии в много други страни в Европа.
 
 
Колата стана популярна защото имаше изключително лесна поддръжка, евтини резервни части, а за тези които не си спомнят да припомним, че в началото този автомобил се продаваше заедно с......резервен двигател.
 
 
Каросерията беше неръждаема, защото се правеше от панели от синтетична смола, подсилена от отпадъчни влакна. Метален беше само носещият скелет на автомобила. Двигателят беше двутактов с мощност 26 к.с., като ускоряваше до 100 км/час за 21 секунди. Максималната му скорост беше 112 км/час.
 
 
За 34 години през които този модел се произвежда си извоюва легендарно име. Навсякъде където се продава, автомобилът си е извоювал многобройни поддръжници, като клубове на марката съществуват и днес.
 
 
Появяват се редица информации за възраждането на модела, показани бяха и концепции, но дотук. Дали някога ще се появи истински наследник на Trabant?
0 от 500
  • #10
    19 rate up comment 2 rate down comment
    ( преди 13 години )
    Карал съм Трабант производство 1966, 1978 и 1990-та. Нито един от тези Трабанти не е купен с резервен двигател! Това е абсолютен мит! Двигателят на Трабанта изкарва 100 хил. км. с нашите масла и после са за ремонт лагерите на коляновия вал. С немските масла изкарва поне 200 хил. без ремонт. За какво му е резервен двигател, по онова време на руските коли им се правеше основен ремонт на 100 хил. км!
  • #9
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Не автомобил, а класик! :)
  • #8
    22 rate up comment 3 rate down comment
    :) ( преди 13 години )
    Инжинерите на трабант и на порше са еднакво умни на едни е била дадена задача да направят най-бързата кола на другите най евтината :)
  • #7
    2 rate up comment 7 rate down comment
    ДК ( преди 13 години )
    http://rodopi24.blogspot.com/2010/09/6-000.htmlРодопски Мерцедес за 6 000 евроПетък, Септември 10 Исмаил Гюнер от Глухар общ.Кърджали превърна стар Трабант" в най-атрактивното возило в Южна България Тенекеджия от село Глухар докара модните тенденции от Германия в Кърджали, като преобрази стар Трабант" в едно от най-атрактивните возила в Южна България. За целта Исмаил Гюнер е използвал части от Мерцедес".Оранжевият автомобил, чието покритие не е нито мукавено, нито тенекиено, а от специална смола, е обявено за продан. Ценат
  • #6
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Audi ( преди 13 години )
    do edin i sushtiq anonimen - te Audi sa se uchili ot trabant be lider, ama budi siguren che ne si mislili za teb... :D
  • #5
    35 rate up comment 2 rate down comment
    0101SOS ( преди 13 години )
    За Трабича трябва да се говори само с респект. Това никога няма да го разберат тези, които са свикнали всичко да им се поднася на тепсия.
  • #4
    3 rate up comment 23 rate down comment
    ivojuve ( преди 13 години )
    До Жена:ми защо не си го караш още,щом е бил толкова удобен :)
  • #3
    13 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Дизайна на волана е мн подобен на безмислените и скъпи Аудита.
  • #2
    36 rate up comment 2 rate down comment
    жена ( преди 13 години )
    с умиление си спомних за моето книжно тигърче ! толкова лесно за поддръжка. сутрин съседите затоплят...затоплят....а аз паля и тръгвам ! закъсам в снега - колегите го повдигнат в четирите края...скъсам ремък : свалям чорапогащника...ако пак ги пуснат в производство,пак ще си купя !
  • #1
    8 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    На интериор и екстериор го докарва като Ауди, остава да поработят и по двигателите... Добре, че бяха Ауди, че трабантче да не са последните! :)