IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Най-лошите автомобили” според Бен Колинз

Британският състезател и каскадьор Бен Колинз, бивш участник в предаването Top Gear, обяви петте най-лоши коли на света.

„Най-лошите автомобили” според Бен Колинз
Бившият „неизвестен” пилот Стиг от Top Gear, заявява, че това е неговото мнение, но това са най-лошите автомобили на които някога се е казвал. Неговият „Рейтинг на най-лошите автомобили” беше публикуван от австралийското списание Drive. Според Бен Колинз, най-лошият автомобил от всички, едновременно с това е най-красив.
 
 
Става въпрос за купето Alfa Romeo 8C Competizione, класирано на първо място в „списъкът на Колинз”. Според него основните недостатъци на този автомобил са лошата настройка на шасито, спирачката, „ която като че ли е свързана с кормилната система, което води до рязко, понякога и опасно преразпределяне на масата на спортния автомобил”, казва бившия Стиг.
 
 
Вторият най-лош автомобил на света, на който той се е качвал е компактният ван Fiat Multipla. Това е автомобил който ускорява до 100 км/час за 12 секунди и е изключително тромав, въпреки че има „не лоша управляемост”.
 
На трето място в анти-рейтинга следва Cadillac Escalade. Този иначе доста луксозен и скъп автомобил във версия Platinum е с 22 цолови лети джанти, но според Килинз е най-неефективния автомобил с невероятно висок разход в града и в същото време слаби възможности на пътя.
 
 
Според Колинз колата е с много лошо качество на изработка. Той е открил, че редица кабели и връзки са закрепени само с нещо като „тиксо”, което при експлоатацията се отлепва и „проводници и връзки се мотаят свободно в пространството над и зад колелата”.
 
 
Четвъртата най-лоша кола, която Колинз е карал е Dodge Charger от предходното поколение, който според Колинз има прекалено високо собствено тегло, слаби двигатели и „жалка автоматична трансмисия”.
 
Петият в класирането на Колинз на „най-лошите автомобили” е британският спортен модел TVR Sagaris. Сред неговите недостатъци пилотът отбелязва липсата на дръжки за вратите, неудобни седалки, неудачна и работеща недобре скоростна кутия, лоша управляемост и безполезни аеродинамични допълнения по каросерията, които „при висока скорост се тресат”.
 
 
Според Колинз, „най-големият недостатък на Sagaris е, че този автомобил се харесва на водещия на Top Gear Джереми Кларксън.
 
Колинз работи в Top Gear седем години като Стиг. Името му беше разкрито след скандал при който телевизия BBC се опита по съдебен път да забрани на издателство HarperCollins да публикува автобиографията на Стиг.
 
0 от 500
  • #19
    2 rate up comment 8 rate down comment
    hyndai ( преди 13 години )
    neznam kvo misli ben no realno poglednato nai groznata kola tuk e fiata koito ne e suglasen s men zna4i strada ot o4no zabolqvane
  • #18
    3 rate up comment 9 rate down comment
    до 123 ( преди 13 години )
    Като си много футуристичен, нестандартен и иновативен - ходи да спиш с мъж. Остави жените на нас - робуващите на стереотипа.
  • #17
    9 rate up comment 8 rate down comment
    123 ( преди 13 години )
    Относно мултиплата! За мен повтарям за мен тя вобще не е грозна ,а чисто и просто причудлива ,футористична,нестандартна и иновационна! Просто явно болшинството от хората робуват на стереотипите и различното за тях е грозно! Това е един доста практичен автомобил който ми е даже доста симпатичен и интересен ,но ще си остане неразбран в историята, но не бих казал ,че това по-някакъв начин го прави лош модел
  • #16
    5 rate up comment 0 rate down comment
    sd ( преди 13 години )
    "но според Килинз е най-неефективния автомобил с невероятно висок разход в града и в същото време слаби възможности на пътя."А тук пък е КИЛИНЗ. *** жалкия и долен сайт сте.
  • #15
    6 rate up comment 2 rate down comment
    sd ( преди 13 години )
    "Бен КолинЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ""...заявява, че това е неговото мнение, но това са най-лошите автомобили на които някога се е КАЗВАЛ."Човекът се казва Бен Колинс.Неграмотни *** сте днес.бг!
  • #14
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Ние не говорим против италианските коли.Специалистите го правят.
  • #13
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Италия прави хубави коли за без пари ! Лукса и сигурноста не е по-малка от на Мерцедес /примерно/, но цената е в пъти по-ниска. Така, че не говорете глупости за италианките !
  • #12
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Котоошу ( преди 13 години )
    До един от анонимните ***:Няма по-грозофилска кола от ФИАТ МУЛТИПРА и може да победи всяка една в класаси , но по ГРОЗОТИЯ!!!
  • #11
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Fiat Multipla никога не е получавала добра оценка,до сега рових в интернет.За сметка на това учудващо много собственици я мразят.Спрели са я заради слабите продажби.
  • #10
    12 rate up comment 0 rate down comment
    smigul ( преди 13 години )
    Само не разбирам защо плюете човека ?? Той ви казва, че за него това са 5те най зле автомобили. За него. Не за вас. Даже последния бил любим на Кларксън. Еми хубаво оспорвайте колите и коментирайте тях, ама защо трябва да обиждате някой, който в този занаят се е доказал хиляди пъти. То ако бяхме всички на едно мнение щеше да ни е много скучно.