IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Най-лошите автомобили” според Бен Колинз

Британският състезател и каскадьор Бен Колинз, бивш участник в предаването Top Gear, обяви петте най-лоши коли на света.

„Най-лошите автомобили” според Бен Колинз
Бившият „неизвестен” пилот Стиг от Top Gear, заявява, че това е неговото мнение, но това са най-лошите автомобили на които някога се е казвал. Неговият „Рейтинг на най-лошите автомобили” беше публикуван от австралийското списание Drive. Според Бен Колинз, най-лошият автомобил от всички, едновременно с това е най-красив.
 
 
Става въпрос за купето Alfa Romeo 8C Competizione, класирано на първо място в „списъкът на Колинз”. Според него основните недостатъци на този автомобил са лошата настройка на шасито, спирачката, „ която като че ли е свързана с кормилната система, което води до рязко, понякога и опасно преразпределяне на масата на спортния автомобил”, казва бившия Стиг.
 
 
Вторият най-лош автомобил на света, на който той се е качвал е компактният ван Fiat Multipla. Това е автомобил който ускорява до 100 км/час за 12 секунди и е изключително тромав, въпреки че има „не лоша управляемост”.
 
На трето място в анти-рейтинга следва Cadillac Escalade. Този иначе доста луксозен и скъп автомобил във версия Platinum е с 22 цолови лети джанти, но според Килинз е най-неефективния автомобил с невероятно висок разход в града и в същото време слаби възможности на пътя.
 
 
Според Колинз колата е с много лошо качество на изработка. Той е открил, че редица кабели и връзки са закрепени само с нещо като „тиксо”, което при експлоатацията се отлепва и „проводници и връзки се мотаят свободно в пространството над и зад колелата”.
 
 
Четвъртата най-лоша кола, която Колинз е карал е Dodge Charger от предходното поколение, който според Колинз има прекалено високо собствено тегло, слаби двигатели и „жалка автоматична трансмисия”.
 
Петият в класирането на Колинз на „най-лошите автомобили” е британският спортен модел TVR Sagaris. Сред неговите недостатъци пилотът отбелязва липсата на дръжки за вратите, неудобни седалки, неудачна и работеща недобре скоростна кутия, лоша управляемост и безполезни аеродинамични допълнения по каросерията, които „при висока скорост се тресат”.
 
 
Според Колинз, „най-големият недостатък на Sagaris е, че този автомобил се харесва на водещия на Top Gear Джереми Кларксън.
 
Колинз работи в Top Gear седем години като Стиг. Името му беше разкрито след скандал при който телевизия BBC се опита по съдебен път да забрани на издателство HarperCollins да публикува автобиографията на Стиг.
 
0 от 500
  • #49
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Пич ( преди 12 години )
    Тоя Бен ще трябва да е английския еквивалент на български *** разбирач за който само Гоуфа е кола.
  • #48
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Аз една Алфа 8C бих подкарал с голям кеф!!! Нищо, че на Острова някой е поръчал и платил да я включват в някакви манипулативни списъци....
  • #47
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Ivo-АЛФА ( преди 12 години )
    Само кусури търсят тия хора бе.
  • #46
    2 rate up comment 4 rate down comment
    до Пич ( преди 12 години )
    Ти си пич колкото и *** на околовръстното са пичове.А вътрешно *** преживявания са ти много ясни на теб,защото си на нашил с италиански клозет.И сега се спукаш от яд,че си най-тъпия *** нма света.Така е,духай го,да *** *** проста!
  • #45
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Пич ( преди 12 години )
    До последния анонимен:Уважаеми *** , ако те набарам , ще усетиш капута ми вътрешноанално!!!
  • #44
    10 rate up comment 2 rate down comment
    до:Guru ( преди 12 години )
    Не те знам Guru на някоя обществена тоалетна ли си че си почнал да си съчиняваш разни глупости.Добре де оправдаваш го *** Бен Колинз,а нещо по въпроса за Fiat Multipla да кажеш.Какви са му доводите само а?Я ги прочети пак и анализирай!
  • #43
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Guru ( преди 12 години )
    Струва ми се че повечето хора не са прочели статията от начало до край. Човека се аргументира защо не харесва тези автомобили. Той ги е КАРАЛ и разглеждал обстойно.Няма спор че Алфата е божествено красива, но нито една сериозна автомобилна медия не е похвалила нейното пътно поведение. Има страхотна визия и ЗВУК (о,да!), но една Mazda Mx5 е по-приятна и лесна за КАРАНЕ. Всичко това е според специалистите, към които за съжаление никой от този сайт и коментари не принадлежи и дори не познава.
  • #42
    12 rate up comment 3 rate down comment
    битурбо ( преди 12 години )
    Тоя изби рибата. Май се чуди как да се направи на сензационен.
  • #41
    13 rate up comment 3 rate down comment
    ivojuve ( преди 12 години )
    Тоя оставаше само някво ферари или мазерати да намеси в анти-FIAT Group класацията си :)))
  • #40
    25 rate up comment 1 rate down comment
    re ( преди 12 години )
    КолинЗ... КИлинЗ..."това е неговото мнение, но това са най-лошите автомобили на които някога се е КАЗВАЛ"Комплексирания *** трил мнение, да си беше направил и труда да оправи правописните грешки в статията. Жалък сайт. Повече няма да го посещавам.