IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Astra със Start/Stop система

160 к.с. и 350 Нм изискват средно по 4.5 л / 100 км.

Opel Astra със Start/Stop система

Opel Astra вече се предлага със система Start/Stop, която е част от опционалното оборудване ecoFLEX Technology Package.

Системата, която "изключва" двигателя, когато автомобилът е в покой, се интегрира на борда на Astra 2.0 CDTI с ръчна трансмисия, мощност 160 к.с. и максимален въртящ момент - 350 Нм.

Според информацията еко системата намалява потреблението на гориво в града (където ефективността й е най-изявена) с 13%, или с около 0.8 л / 100 км.

В комбиниран цикъл на движение, системата Start/Stop намалява средното количество на емисиите на CO2 на версията на Astra с пет врати от 129 на 119 грама на километър, a разходът на гориво се снижава от 4.9 на 4.5 литра на 100 километра. При комбито Astra Sports Tourer стойности са съответно 4.7 л / 100 км и 124 гр/км, при 5.1 л / 100 км и 134 гр/км при стандартната версия.

Системата работи автоматично и се активира в момента, в който водачът премине на неутрална предавка и отпусне педала на съединителя. При натискането на най-левия педал, двигателят отново се стартира. Системата може да бъде изключена/включена ръчно, чрез бутон на таблото. Цената й е 300 евро.

От Opel заявяват, че към пролетта на 2012 година ще предлагат Start/Stop функция за 34 свои модела. Към момента системата е налична при Agila, Corsa и Astra.


0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До Анонимен ( преди 13 години )
    Радвам се, че моята критика те е вразумила малко и си започнал да пишеш не за *** и за Казанлък,а за неща които имат смисъл. Доколкото до Autobuild aз си го чета не в Казанлък. А не спорвам казаното от тях.В тези тестове и оценки участват хора експерти и журналисти с много знания. Това което пишат в статиите си има своя позитивен ефект, помага на купувачи и производители. Но нали знаеш че минава време докато се покажат всички дефекти на определен модел.
  • #3
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Момче,изпроси 2 кинта и купи АБ да видиш дали си измислям.В казанлъшко получавате АБ,предполагам.
  • #2
    10 rate up comment 1 rate down comment
    fen's car ( преди 13 години )
    Анонимен ти отново си на линия, И пак с глупости. Гплям експерт се извъди.То Всички Компании теб търсят за съвет. Ако имаш опит в експлоатацията да даден автомобил сподели проблемите които си срещнал че да помогнеш на останалите . А виждам че тук се изказваш много непогготвен. На този етап разкажи за ка кужия кон с изпадалите зъби колко трева ти пасе на ден.
  • #1
    4 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Много е зле астрата!Тъкмо си помислих,че са влзели в час и прочетох в АБ за нея.Ле ле,от уж многото двигатели,само два стават,горе-долу.Но най-големия *** бил фиатовия дизел 1.3 CDTi.