IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Серийното производство на новата Panda започва през ноември

Третата генерация на Panda ще има световната си премиера във Франкфурт през септември.

Серийното производство на новата Panda започва през ноември
Ведната след това, от ноември започва серийното производство на малкия градски автомобил на Fiat. „В момента преоборудваме завода в Помилиано, който ще стане модерен завод, където производството ще стартира от ноември”, заявява шефът на Fiat Group по производствената част, Стефан Кетер пред изданието Autonews Europe.
 
 
Още през миналата година стана ясно, че новото поколение на Panda ще се сглобява в завода в Помилиано, като това е част от плана на Fiat да повиши броя на произвежданите в Италия автомобили от 650 000 през миналата 2010 година, до 1 400 000 през 2014.
 
Решението да се премести производството на Panda от полския град Тихи в Помилиано беше взето след като работниците от Fiat SpA подкрепиха план за реорганизация, който ще повиши производителността на труда с около 70%. Заводът ще премине на три смени и 280 работни дни на година от сегашните 235 работни дни.
 
 
Според шефът на Fiat Серджо Маркионе, ако това не беше станало, производството и на новата Panda би било в Полша или в новия завод на Fiat в Сърбия. Fiat инвестира над 800 милиона евро за да построи новия завод в Помилиано. През 2010 там бяха произведени около 30 000 автомобила, главно седани и комби Alfa Romeo 159, както и последните бройки от хечбека 147 и спортното купе GT.
 
 
В момента най-големият и ефективен завод в Европа си остава полският в град Тихи, където през миналата година бяха сглобени 533 000 автомобила. В световен мащаб това е вторият завод по производителност, след този в Бело Оризонте, Бразилия, с произведени над 700 000 коли през миналата година.
0 от 500
  • #22
    3 rate up comment 1 rate down comment
    ickoni ( преди 13 години )
    На анонимния ще му отговоря,че италианските коли са си много добре но за съжаление в България има скапани майстори които нищо не разбират и от там идва лошото мнение за италианките.А за бялата им техника грешка няма стига да не е произведена в Румъния или незнайно къде.
  • #21
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Eto zashto sudiha Great Wall Perry za da mogat da polzvat dizayna za novoto si pokolenie
  • #20
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Развалиха и тая кола макаронаджиите. *** Алфа,Ланча, а сега е ред да осерат и успешните модели на ФИАТ. Италианското "качество" е пословично. Супер бяла техника произвеждат, чак на втория ден се вика техник. За колите да не говорим. Един успешен модел имаха напоследък и вече правят планове да го заровят.
  • #19
    6 rate up comment 6 rate down comment
    kon ( преди 13 години )
    Koprinka ne e jena,ima edno kazanlajko selo taka se kazva.Sigurno pi4a e ot tam
  • #18
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Джоди ( преди 13 години )
    Много успещен модел! В Дания се карат такива, градска кола! Хареса ми шибедаха държи хладничко!
  • #17
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Koprinke, moite uvajnia za tova 4e si dama, no samo za tova.
  • #16
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Копринка ( преди 13 години )
    Който си е купил фиат,хаир не е видял.Само това ще ви кажа,пък вие ми ги хвалете до утре сутринта.
  • #15
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Аз ( преди 13 години )
    Понеже на днешния ден каквото си пожелаеш ще се сбъдне: Пожелавам си много щастие и любов, както и много приятели. Също така си пожелавам хубава работа като завърша, освен това си пожелавам лични успехи! И дано да спра да се сдухвам по улиците и в градския транспорт! Пожелавам си красиво гадже като Ромина Андонова!
  • #14
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Хора някой свършвал ли е в гащите от тресенето по нашите "равни" пътища? На мен ми се е случвало.
  • #13
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Pandata e mnogo iaka malka koli4ka-tuk oba4e vsi4ki sa turbo gazari i samo Bentli i CLi karat-a kato izliazat ot tiah AX dizel.Sme6nici.