IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Повишено търсене за корейските SUV модели

За да отговори на растящото търсене на SUV модели, Kia Motors Corp. увеличава производството.

Повишено търсене за корейските SUV модели
В европейския си завод в словашкия град Жилина, корейската фирма произведе през миналата година 229 505 автомобила. Година преди това, през 2009 бяха произведени около 150 000 коли.
 
 
Душан Дворжак, говорител на Kia Motors Corp. в Словакия заяви, че през тази година производството на SUV модели ще се повиши с 32%, главно за сметка на Hyundai i35 и Kia Sportage. В корейската група искат да повишат пазарния си дял в сегмента на компактните SUV модели в Европа.
 
През 2010 година 58% от производството на завода в Жилина е било за сметка на SUV модели, докато година по-рано този дял е бил само 20%.
 
Сега в Жилина се сглобяват новото поколение на Kia Sportage и изцяло новия Hyundai ix35. В завода в Жилина, започнал работа през 2006, се сглобяват и компактните Cee’d, а от втората половина на тази година там ще се прави и Kia Venga. През тази година в Жилина ще бъдат сглобени повече от 240 000 автомобила.
0 от 500