IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda3 - максимално безопасна

Заслужи отличието Top Safety Pick от краш тестовете на IIHS.

Mazda3 - максимално безопасна

Mazda3 е поредното возило, което преминава краш-тестовете на Застрахователния институт за пътна безопасност в САЩ - Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) с възможно най-високата оценка - Top Safety Pick.

Японският автомобил във версии хечбек и седан е преминал изпитанието "удар отгоре" с оценка "добър". За да я заслужи даден автомобил, той трябва да устои на удар равен на четири пъти теглото му. Упражнението се изпълнява от машина, която нанася удар по покрива на колата. Според стандарта на IIHS покривът не трябва да има огъване по-голямо от 5 инча (12,7 сантиметра).

Резултатите на Mazda3 седан в този тест показват, че автомобилът е способен да издържи удар със сила равна на 5.32 пъти неговото тегло, а при хечбек версията цифрите сочат - 5.09.

Mazda3 показва резултат "добър" и при симулацията - "удар от голям автомобил или SUV" (страничен удар). Благодарение на страничните въздушни възглавници тип завеси и тези, интегрирани в седалките, така наречените "дъмита" (манекени) остават невредими, а конструкцията на колата показва минимално огъване.

Mazda3 се представя отлично, според стандартите на IIHS, и при изпитанията челен и заден удар, като за титлата Top Safety Pick е допринесъл и факта, че автомобилите се оборудват серийно с електронна стабилизираща система (ESC).


От IIHS подчертават, че резултатите важат за моделаната гама на Mazda3, произведена след месец декември 2010 година. След тази дата моделът се оборудва серийно с ESC и има заздравена структура на покрива, сочи информацията на IIHS.

 

0 от 500
  • #6
    8 rate up comment 4 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 13 години )
    xixixixixi, neslu4aino q turkalqm taq 3ka!
  • #5
    28 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Много лошо говори за теб ако наистина не си чувал,че Мазда са едни от най-надеждните автомобили.Не само на тестове,а в действителност е така.Щом и германците ги признаха и ги хвалят и то във фирменото списание на ВАГ Ауто Билд си прави изводите.Между другото да те питам ти от къде разбираш за даден автомобил дали е надежден,здрав,икономичен и т.н.?
  • #4
    9 rate up comment 18 rate down comment
    Георги ( преди 13 години )
    Ехее... едно време имаше приказки за 1001 нощи за надеждността на Волво и Мерцедес...(разбирайте краш тест), а сега има приказки колко надеждни били маздите... Не съм имал, не мога да кажа..., но за пръв път го чувам ..
  • #3
    18 rate up comment 1 rate down comment
    до: Георги ( преди 13 години )
    Те повечето, които ги тестват имат въздушни възглавници,завеси,за краката и т.н. имат и разни системи за стабилност,сигурност,протв преобръщане и др. но не са много тези които достигат до максималните оценки.Защо е така не е трудно човек да си отговори.
  • #2
    34 rate up comment 4 rate down comment
    1 ( преди 13 години )
    НЕ само едни от най-надеждните автомобили, а и един от най-безопасните е Мазда.Никога не съм се съмнявал в това,а сега и тестовете го доказват.Евала на такива производители, които държат на качеството и сигурността. Браво на Мазда, че за не много пари продават качествен продукт. От това печелим ние клиентите.Който е имал Мазда знае за какво говоря.Освен всичко много добри,здрави и икономични двигатели имат.Говоря за бензиновите.Дизелова Мазда не съм имал,но и за тях чувам добри неща.
  • #1
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Георги ( преди 13 години )
    Не разбирам, обяснете ми!Кое и е различното на тази кола (имам предвид от към оборудване на възглавници и предпазни мерки) освен, че има серийно "ЕСК" ..С какво е по невероятна от останалите автомобили които нямат ЕСК като серийна екстра...