IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda3 - максимално безопасна

Заслужи отличието Top Safety Pick от краш тестовете на IIHS.

Mazda3 - максимално безопасна

Mazda3 е поредното возило, което преминава краш-тестовете на Застрахователния институт за пътна безопасност в САЩ - Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) с възможно най-високата оценка - Top Safety Pick.

Японският автомобил във версии хечбек и седан е преминал изпитанието "удар отгоре" с оценка "добър". За да я заслужи даден автомобил, той трябва да устои на удар равен на четири пъти теглото му. Упражнението се изпълнява от машина, която нанася удар по покрива на колата. Според стандарта на IIHS покривът не трябва да има огъване по-голямо от 5 инча (12,7 сантиметра).

Резултатите на Mazda3 седан в този тест показват, че автомобилът е способен да издържи удар със сила равна на 5.32 пъти неговото тегло, а при хечбек версията цифрите сочат - 5.09.

Mazda3 показва резултат "добър" и при симулацията - "удар от голям автомобил или SUV" (страничен удар). Благодарение на страничните въздушни възглавници тип завеси и тези, интегрирани в седалките, така наречените "дъмита" (манекени) остават невредими, а конструкцията на колата показва минимално огъване.

Mazda3 се представя отлично, според стандартите на IIHS, и при изпитанията челен и заден удар, като за титлата Top Safety Pick е допринесъл и факта, че автомобилите се оборудват серийно с електронна стабилизираща система (ESC).


От IIHS подчертават, че резултатите важат за моделаната гама на Mazda3, произведена след месец декември 2010 година. След тази дата моделът се оборудва серийно с ESC и има заздравена структура на покрива, сочи информацията на IIHS.

 

0 от 500
  • #16
    8 rate up comment 5 rate down comment
    !!! ( преди 13 години )
    Ганьото е този дето си пише самплюсчета.*** селянин!
  • #15
    14 rate up comment 1 rate down comment
    ... ( преди 13 години )
    Георги с колкото имена да пишеш си оставаш тъпо парче.Ако някоя кола не ти харесва не е нужно да е плюеш.Хората са направили тест и ти казват кое как е обаче наш *** си знае пак неговото.
  • #14
    4 rate up comment 11 rate down comment
    E46 ( преди 13 години )
    Това е модел декември 2010.Защо преди няколо месеца Мазда бяха в обратната класация?Не се знае ако пробват други модели от края на миналата дали няма тази маздичка да се окаже с посредствен резулт. http://***.automedia.bg/news/article_11635_cp2.html
  • #13
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Георги ( преди 13 години )
    Бе не знам сливата на майка му или колата на снимките е по мазна... ама :Д аххаха ще ме съсипете, честно!
  • #12
    29 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    МАЗНА е на *** сливата ***.Малко уважение и респект към тази доказала се марка!Ако ги нямаш по-добре не коментирай и си карай ГОЛФУ!!!
  • #11
    5 rate up comment 24 rate down comment
    BG работа ( преди 13 години )
    тая МАЗНА мазда като я вкарам в една BG дупка няма да остане нито мазда,нито пътник!!!!!!!!!!!!!
  • #10
    33 rate up comment 1 rate down comment
    ( преди 13 години )
    Мазда е сигурен и надежден автомобил не от вчера. По-големите знаят, че навремето 626 беше символ за качество, удобство и безопасност. А това, че у нас дадена марка не е достатъчно разпространена и позната, не я прави по-лоша. Просто нашият манталитет е такъв, не познаваме ли нещо, веднага сме готови да го оплюем...
  • #9
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Георги ( преди 13 години )
    Нищо де сега въпросния ром може да добави и "невероятната" мазна, аххаха
  • #8
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Жалко,нали уж ситроените и фордовете бяха върха!Или май са върха само за казанлъшкия ром..:)))
  • #7
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Георги ( преди 13 години )
    Разбирам като се кача в нея... (но тук говорим за краш тест забога.. не за това колко често ти се разваля колата или колко е икономична), а за да разбереш колко е надеждна трябва да се сяйнеш "у някоя" стена и да разбереш .. останалото се научава от медиите.. Всеки знае за "здравината" на волво .. и как били по-по-най от тази гледна точка.. не съм имал волво, не знам!Но щом така говореха до скоро мнозинството от "разбирачи" ок .. така да бъде..