IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi A9: седан, купе с 4 врати или .....купе с две врати?

Засега бъдещият флагман на Audi, модел А9, си остава мистериозен автомобил.

Audi A9: седан, купе с 4 врати или .....купе с две врати?
Някои казват, че това ще бъде купе с четири врати, други, че ще е седан. За да стане бъркотията пълна, сега изданието Leftline пише, че А9 дори може да бъде .......купе с две врати. Сайтът цитира списание AutoBild, но ако това е вярно и А9 е наистина купе с две врати, тогава съобщенията, че този автомобил ще бъде новият флагман на марката и ще струва около 95 000 евро стават съмнителни.
 
 
Макар миналата година да се появи концепция наречена А9 (на снимакта горе), тя нямаше общо с фирмата и беше дело на независим дизайнер.
 
 
Има и други несъответствия. Audi вече предлага луксозно купе от висок клас, с висока цена и това е R8. Този факт прави почти невъзможно твърдението на Auto Bild, че бъдещият А9 може да бъде позициониран в същия сегмент на пазара.
 
Но като се има предвид високият интерес на пазари като немския и тези в САШ и Китай към автомобили от този сегмент (нещо което се отчита и в BMW), може да се окаже преждевременно отписването на един А9 с каросерия на истинско купе.
 
 
Знае се със сигурност обаче, че бъдещият А9 ще използва платформата на A8. Най-вероятно автомобилът ще бъде с двигател V8 с обем 4.0 литра, но няма никакви детайли за него и динамичните му характеристики.
 
Тук също цари объркване сред медиите, защото се появиха сведения, че бъдещият А9 има вариант да бъде само с хибридна система, без конвенционални двигатели.
 
Как ще изглежда бъдещият Audi A9 ще разберем след поне 2-3 години, като серийното му производство е предвидено за 2014 година.
0 от 500
  • #1
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Хаоса с това как ще изглежда А9 го създавате вие журналистите. Питайте кой да е тук от форума и ще разберете, че А9 ще изглежда като на втората снимка. Просто трябва да се уточни, че размерът ще е около 5,2 м - А8+една педя. ;)