IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi A9: седан, купе с 4 врати или .....купе с две врати?

Засега бъдещият флагман на Audi, модел А9, си остава мистериозен автомобил.

Audi A9: седан, купе с 4 врати или .....купе с две врати?
Някои казват, че това ще бъде купе с четири врати, други, че ще е седан. За да стане бъркотията пълна, сега изданието Leftline пише, че А9 дори може да бъде .......купе с две врати. Сайтът цитира списание AutoBild, но ако това е вярно и А9 е наистина купе с две врати, тогава съобщенията, че този автомобил ще бъде новият флагман на марката и ще струва около 95 000 евро стават съмнителни.
 
 
Макар миналата година да се появи концепция наречена А9 (на снимакта горе), тя нямаше общо с фирмата и беше дело на независим дизайнер.
 
 
Има и други несъответствия. Audi вече предлага луксозно купе от висок клас, с висока цена и това е R8. Този факт прави почти невъзможно твърдението на Auto Bild, че бъдещият А9 може да бъде позициониран в същия сегмент на пазара.
 
Но като се има предвид високият интерес на пазари като немския и тези в САШ и Китай към автомобили от този сегмент (нещо което се отчита и в BMW), може да се окаже преждевременно отписването на един А9 с каросерия на истинско купе.
 
 
Знае се със сигурност обаче, че бъдещият А9 ще използва платформата на A8. Най-вероятно автомобилът ще бъде с двигател V8 с обем 4.0 литра, но няма никакви детайли за него и динамичните му характеристики.
 
Тук също цари объркване сред медиите, защото се появиха сведения, че бъдещият А9 има вариант да бъде само с хибридна система, без конвенционални двигатели.
 
Как ще изглежда бъдещият Audi A9 ще разберем след поне 2-3 години, като серийното му производство е предвидено за 2014 година.
0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    оффффф ( преди 13 години )
    И как ще е "ХИБРИД", ако няма конвенционален двигател???Хибрид означава (от Wikipedia)- автомобил, който използва за задвижване едновременно електричество и енергия от двигател с вътрешно горене!!!За мен ДВГ са конвенционални, не знам за вас в Automedia как е?!?!Айде малко редакторите да органичат порното и да попреглеждат статиите! А???
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    fan ( преди 13 години )
    Тия от Ауди , колко глупост ще създадат още само и само да се опитват да подражават на БМВ!
  • #9
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Алоооу ( преди 13 години )
    WTF купе с четири врати ? хем купе хем с 4 врати ?! колата с 4 врати и багажник се нарича СЕДАН , натъпчете си го празните кратуни бе драскачи !
  • #8
    7 rate up comment 4 rate down comment
    helm ( преди 13 години )
    Някой да е чувал за пазарите на 'САШ' ?Поне за името на държавата можеше да се постараете :)Ауди продължават да правят скучни автомобили, разликата м/у моделите им е само цената и названието. Всеки следващ е с 5см по-дълъг. Евала за r8, a3, a8, останалото не струва.
  • #7
    7 rate up comment 2 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 13 години )
    skoro 4ekame i dulga baza...a10, sas zadna os s 4 gumi!!!tiq o6te kolko ni6i 6e zapulvat!?
  • #6
    13 rate up comment 0 rate down comment
    muRS ( преди 13 години )
    Твърдението, че R8 е луксозно купе е нелепо. R8 е спортно купе. АУДИ нямат луксозно купе и а9-ката сигурно ще е такова. Лаишките "журналистически" коментари, че колата щяла да конкуpира cls e малоумно, предвид факта, че ауди вече продават такъв модел - А7
  • #5
    11 rate up comment 0 rate down comment
    zadnik ( преди 13 години )
    Аз лично мисля, че А9 е замислян като конглокент на CL, т.е. наистина купе на А8. Просто наистина няма смисъл да се прави лимузина над А8.
  • #4
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Съгласен съм,може да го кръстят А8 със някакво допълнение,примерно А8 Coupe или нещо от сорта.
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Тони ( преди 13 години )
    Това ще развали традицията!
  • #2
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Тони ( преди 13 години )
    Според мен не трябва да се казва А9.Това е все едно Мерцедес да създадат клас по-висок от S или BMW по-висок клас от 7.Mercedes S-class , Audi A8 и BMW 7 са как да кажа, "най-луксозните лимузини в този клас" и не трябва да създават модели над тях от същата марка,по-добре тях да развиват,но не и да правят нови модели