IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За пет месеца печалбата на Porsche нарасна три пъти

Porsche увеличи три пъти печалбите си през първите пет месеца на финансовата 2010.

За пет месеца печалбата на Porsche нарасна три пъти
Финансовата година при Porsche продължава от 01.08 до 31.07. Като главна причина за ръста на печалбите  специалистите изтъкват  увеличените продажби, дължащи се на новата Panamera, както и увеличеното търсене на SUV модела Cayenne.
 
 
Porsche AG съобщава, че печалбата преди изплащането на лихви и данъци от август до декември 2010 е достигнала до 688 милиона евро, докато за същия период на предходната година е била 227 милиона евро.
 
Приходите за петте месеца са се повишили с 59% и достигат 3.87 милиарда евро. Според изпълнителният директор на Porsche, Матиас Мюлер (Matthias Mueller), фирмата си е поставила за цел да удвои продажбите си до 200 000 автомобила на година към 2018, благодарение на кооперирането с Volkswagen AG.
 
 
Според данните публикувани наскоро, за петте месеца от август до декември 2010, Porsche са продали 40 446 нови автомобили, което е ръст с 57% спрямо същия период на предходната година.
 
Според данните е видно, че търсенето на моделите на Porsche се е увеличило буквално на всички световни пазари. За петте месеца са продадени най-много автомобили от SUV модела Cayenne – 20 770 след като бе въведено на пазара новото поколение.
 
От купето с четири врати Panamera за същия период са продадени 9 385 броя, от класическия модел на марката, Porsche 911 са продадени 6 255 автомобила, което е нарастване с 13% спрямо предходната година.
 
Следващият нов модел на Porsche ще бъде компактен кросоувър Cajun, като ще се появи след около три години.
0 от 500
  • #8
    39 rate up comment 1 rate down comment
    ( преди 13 години )
    Защо постоянно набърквате Порше при фолксваген?! Тези фирми са партньори, не собственост и собственик. И не говорете глупости, че Фолксваген е спасил Порше. Порше преди няколко години имаше желание да КУПИ Фолксваген, но имаше проблеми около държавния дял въвФолксваген и сделката не стана. Порше винаги е била качествена, търсена и печеливша марка.
  • #7
    38 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Порше е най-качествената марка кола в света. В класациите до 10 годишни коли с най-малко проблеми Порше е лидер пред всички останали марки в света.
  • #6
    33 rate up comment 2 rate down comment
    Веселяк ( преди 13 години )
    Сменили са финансовия директор значи :)
  • #5
    38 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Еми, радвам се ако наистина е така. Аз лично не бих се притеснявал, че има вероятност да си купя зле направено и нискокачествено порше.
  • #4
    33 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Не само че разполагам със средства да си купя Порше, но и да го карам и поддържам. Въпреки, че сега смятам подобна покупка за ненужна, не е ясно как ще мисля след 2 или 3 години, така че състоянието на компанията живо ме интересува.
  • #3
    42 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Що коментирате коли, в които никога няма да седнете, камо ли да си купите. Сигурно това порше е с по- ниско качество от предишното ти, а? И за това не си доволен.
  • #2
    34 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    300% увеличение на печалбата при 57% ръст на продажбите. Значи или са повишили продажната цена, или са поевтинили производството. Аз не съм чул да е първото. А второто обикновено се постига с понижаване на качеството. Жалко за марката. Честито на VW.И да, всички анализатори, които предвидиха скапване на марката, явно са познали.
  • #1
    46 rate up comment 4 rate down comment
    Иван ( преди 13 години )
    Мммда VW я "съсипа" тая марка направо я закопа тотално както предвидиха капацитетите в тоя умрял сайт...