IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обявиха финалистите за „Световен автомобил на 2011”

Организаторите на конкурса „Световен автомобил на годината” (World Car of the Year), обявиха финалистите.

Обявиха финалистите за „Световен автомобил на 2011”
Известни са крайните претенденти в четири категории – „Автомобил на годината”, „Спортен автомобил на годината”, „Зелен автомобил на годината” и „Най-красив автомобил на годината”.
 
 
За „Световен автомобил на годината” ще се състезават Audi A8, BMW 5-Series и електромобила Nissan Leaf.
 
В категорията „Спортен автомобил на годината” остават да се състезават Ferrari 458 Italia, Porsche 911 Turbo и Mercedes-Benz SLS AMG.
 
При най-екологичните автомобили на годината, финалисти са дизеловият BMW 320d EffecientDynamics и два електромобила - Nissan Leaf и Chevrolet Volt. Да напомним, че Leaf е „Автомобил на годината” в Европа, а Volt е „Автомобил на годината” в Северна Америка.
 
В дизайнерския конкурс за „Най-красив автомобил на 2011” ще се борят Ferrari 458 Italia, Aston Martin Rapide и Alfa Romeo Giulietta.
 
Победителите в четирите категории на конкурса за „Световен автомобил на годината” ще бъдат обявени на 21 април по време на автомобилния салон в Ню Йорк.
 
Да напомним, че преди година „Световен автомобил на годината „ стана VW Polo, като изпревари Toyota Prius и Mercedes-Benz E-Class. „Спортен автомобил на 2010” беше купето Audi R8 V10, при „зелените” през 2010 победи серията Volkswagn BlueMotion, а за автомобил с най-добър дизайн беше признат Chevrolet Camaro.
 
0 от 500
  • #30
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    За мен пък,истината е в малолитражките,евтини,удобни,с малък разход на гориво(карам Ауди) и съжалявам,че купих такава скъпа за поддръжка и чуплива кола с висок разход на гориво,сега ако имам избор бих се спрял на Форд-Фиеста или Ескорт,Живи и здрави:)
  • #29
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Да,добавя и към италианските и немски марки-Ауди и Фолксваген(карам Ауди),за БМВ и БЕНЦ,не мога да кажа нищо понеже не съм карал!!!!!
  • #28
    4 rate up comment 5 rate down comment
    SL55 ( преди 13 години )
    Италианците са на последното място по качество.Ето там са италианците...:))) добрата новина е,че все по-малко хора им купуват ***.
  • #27
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Най-красив автомобил на 2011 ще се борят Ferrari 458 Italia, Aston Martin Rapide и Alfa Romeo Giulietta"От три възможни 2 италиански машиниКъде са германците???
  • #26
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Generala ( преди 13 години )
    Subarufena i acddca vinagi imat nai-mnogo minusi.........za6to li?
  • #25
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Обиктивен ( преди 13 години )
    според мен за автомобил на годината се избират кори които са наистина нещо уникално за годината. По-доло някой че чуди защо го няма Нисан GT-R, причината е че Нисана не е модел 2010г. Избират се само коли излезнали през 2010г. Вероятно ще спечели Нисана но А8 и петицата за всеки е ясно че са по-добрите автомобили, но по-принцип печелят по-достъпните марки в тази категория. Ако обаче хората трябваше да изберът с коя кола да си тръгнат класацията щеше да е 1-во А8, второ петицата и 3-то за Нисан
  • #24
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Казанлъшкия ( преди 13 години )
    Субаруфен, гъстотата на населението в България бе достигнало 80 души на квадратен километър. Сега е по-малко, но това е един среден показател за света. В Западна Европа обаче не е така. там гъстотата на населението е по-голяма. Какви ги говориш? Ще си купя A8, само за да мина 1000 км през отпуската си? Аз и сега ги минавам с малката си кола. Какъв е проблема? И не карам само в града. Всъщност, нама ден, през който да не излизам извън града с изключение на някои почивни дни и празници като сега.
  • #23
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Субаруфен ( преди 13 години )
    Ти май само в града караш, а? Айде тръгни с колата за чужбина и да видим какъв клас ще искаш! А като ти гръмне поне веднъж турбото, може и да не си вече такъв фен на турбомоторите.
  • #22
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Казанлъшкия ( преди 13 години )
    Ами разбрахме се значи. Затваряме темата и не ни интересува, кой е избран за "Световен автомобил на годината". Честно да си кажа, все още акъла ми не го побира, как A8, BMW 5 и Leaf са се наредили в челната тройка. Първите два са скъпи, неотговарящи на нашето време автомобили, а третият е бъдещето, но в момента просто трябва да му се присмеем. Може би след десетина години наследникът му да има шанс, но сега... За мен идеалният избор е малък или среден клас автомобил с икономични дизелови и бензинови турбомотори. Не са ни нужни тия мастодонти A8 и BMW 5 !
  • #21
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Nissan leaf няма никакъв шанс. По-вероятно е да сложат 5цата защото е с по-ниска цена от А8. А това, че самата титла е приз и не означава нищо му е ясно на всеки, след 10 години може да забележиш някоя 5тица с лепенка на задното стъкло car of the year 2011 :)