IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Видео тийзър на новия BMW M5

BMW разпространи малък видео тийзър на „горещия” M5 от ново поколение.

Видео тийзър на новия BMW M5
Този модел си остава дълбоко пазена тайна, защото все още не се знае нищо официално за характеристиките на колата. Според предварителната информация, новият М5 ще бъде показан на широката публика през април на автомобилния салон в Шанхай, Китай.
 
 
Като избират именно салона в Шанхай, от BMW показват важността на този пазар за марката, защото луксозните европейски модели придобиват все по-висока популярност в най-многолюдната страна на света.
 
Според предварителни и неофициални данни, очаква се новият BMW M5 да бъде с покрив от карбон, като от този материал ще бъдат изработени и капакът на багажника и други елементи от каросерията.
 
Кормилната система ще има нов електроусилвател, по каросерията ще има нови активни аеродинамични елементи. Системата за контрол на стабилността ще бъде специално настроена за М5.
 
Преди време изпълнителният директор на M GmbH Кай Зеглер беше казал, че колата ще има спирачни дискове изработени от карбон и керамика.
 
Според шефът за новите разработки в подразделение „М”, Алберт Бирман, двигателят на най-мощната „петица” ще бъде с осем цилиндъра и турбина. Максималният въртящ момент на двигателя ще е 678 Nm и ще бъде достъпен от 1500 об/мин. Според непотвърдени данни, двигателят ще има обем от 4.4 литра, а мощността ще е някъде около 555 к.с. Двигателят ще се комбинира с роботизирана скоростна кутия с два съединителя.
 
Очаква се новото поколение на BMW M5 да се появи на пазара в края на лятото на тази година.
 
 
0 от 500
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    porscheto ( преди 13 години )
    ostavete BMW ne ima davaite naklon na kura te si znaqt rabotata kolata 6tee super *** siguren sam.
  • #1
    5 rate up comment 14 rate down comment
    асддса ( преди 13 години )
    Е разбира се... колко да е мощността 555 коня... на някой тук да му звучи познати ... време е да измислят по-добър двигател от този ..не казвам, че е лош, просто смятам, че може и по-добре... ще огънат пак някакви ламарини и ще се получи "нов" автомобил, който обаче ще изглежда като фейслифт на предния...