IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Видео тийзър на новия BMW M5

BMW разпространи малък видео тийзър на „горещия” M5 от ново поколение.

Видео тийзър на новия BMW M5
Този модел си остава дълбоко пазена тайна, защото все още не се знае нищо официално за характеристиките на колата. Според предварителната информация, новият М5 ще бъде показан на широката публика през април на автомобилния салон в Шанхай, Китай.
 
 
Като избират именно салона в Шанхай, от BMW показват важността на този пазар за марката, защото луксозните европейски модели придобиват все по-висока популярност в най-многолюдната страна на света.
 
Според предварителни и неофициални данни, очаква се новият BMW M5 да бъде с покрив от карбон, като от този материал ще бъдат изработени и капакът на багажника и други елементи от каросерията.
 
Кормилната система ще има нов електроусилвател, по каросерията ще има нови активни аеродинамични елементи. Системата за контрол на стабилността ще бъде специално настроена за М5.
 
Преди време изпълнителният директор на M GmbH Кай Зеглер беше казал, че колата ще има спирачни дискове изработени от карбон и керамика.
 
Според шефът за новите разработки в подразделение „М”, Алберт Бирман, двигателят на най-мощната „петица” ще бъде с осем цилиндъра и турбина. Максималният въртящ момент на двигателя ще е 678 Nm и ще бъде достъпен от 1500 об/мин. Според непотвърдени данни, двигателят ще има обем от 4.4 литра, а мощността ще е някъде около 555 к.с. Двигателят ще се комбинира с роботизирана скоростна кутия с два съединителя.
 
Очаква се новото поколение на BMW M5 да се появи на пазара в края на лятото на тази година.
 
 
0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Да, новият двигател и скоростна кутия ще са по-добри от старите, но носталгия по атмосферните двигатели винаги ще има. Това е като едновремешната Загорка. И сегашната е хубава, а предишната беше обикновена но всеки казва, че е била по-хубава ;)
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    император агрориан ( преди 13 години )
    1. Какво значи "преборва" другите двигатели?? конглокенцията (Е63 + РС6) е доста различна като концепции и качества на пътя?2. Какво значи "еластичност" според теб? По общоприетата дефиниция това е ускорение 80-120 км или 100-200 км, и там подозирам че битурбо двигателя ще бие!3. Звукът да, но колко често ще развърташ д 9000 об/мин?? Ежедневният живот не е ТВ предаване..4. Не се съмнявай че новата скоростна кутия ще е поне толкова бърза като старата.
  • #10
    9 rate up comment 0 rate down comment
    до:император агрориа ( преди 13 години )
    Да прав си за това че дава много по добър въртящ момент но V10 при Е60 е уникалем мотор много близък до двигателитe използвани в F1 ивъпреки че е атмосферен се преборва с турбо моторите на другите премиум марки! Главното наллагане на турбо мотори в последно време е единственно поради строгите еко норми с които трябва да се съобразяват производителите ! Аз бих карал V10 на BMW в М5 или М6 заради еластичността му звука при развъртане до 9000об/мин. и уникално бързата ск.кутия :)
  • #9
    15 rate up comment 0 rate down comment
    император агрориан ( преди 13 години )
    Въпросния двигател е последно поколение, и първи турбодвигател в истинска М-ка (оставяме Х5М и Х6М настрана)!А това че се слага от година-две въпросните две коли е голям плюс - детските му болести са изчистени! Фактът, че и Алпина Б5 Битурбо е със същия двигател означава много - Алпина винаги са правили по-рафинирани двигатели от бруталистите в Гархинг. А за мощността, трябва да си *** за да не осъзнаваш че турбото дава въртящ момент при ниски обороти, несравнимо по-висок от Е60 М5!!
  • #8
    7 rate up comment 1 rate down comment
    асддса ( преди 13 години )
    Всъщност подкрепям мнението ти, но до сега в нито 1 коментар не видях някой да плюе по БМВ или Мерц...
  • #7
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Само не знам що за *** трябва да си да плюеш по BMW? Това, че в България ги карат предимно провинциалните гъзарчета и мутрите от големите градове не ги прави лоши коли. Но явно е много лесно да плюете. Плюйте, пък един ден дано съберете пари и да продадете френския *** и да седнете в така жадувания Мерц или BMW.
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Този двигател 555 коня, е на не повече от 2 години, а и при М5 ще бъде по усъвърщенстван вариант (570-580 кончета)
  • #5
    4 rate up comment 9 rate down comment
    асддса ( преди 13 години )
    Супер ***, само на външен вид, може би!Освен, ако вече не са се изчерпали .. всъщност вие правите ли разлика между моделите на БМВ освен по големината...?Щото аз не.. ето ви един пример над който да мислите... БМВ Е30, БМВ Е34 и бмв 7ма серия от същите години ... абсолютно едни и същи на вид, ако си някой който хал хабер си няма от коли и нямаш набито око, ще кажеш, че са едни и същи..Време е да сменят вече стария си М двигател 555 коня.. с нещо по-добро, вярвам, че те МОГАТ!
  • #4
    9 rate up comment 2 rate down comment
    fan ( преди 13 години )
    - Какви мерки вземат перничани срещу кризата?- Слагат лети джанти на голфчетата си само откъм страната на дискотеката.
  • #3
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Ето линк към малко по-пълното видео ;-)