IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов градски автомобил на Тата за Европа

Индийската фирма Tata изложи в Женева нов концептуален автомобил, наречен Pixel.

Нов градски автомобил на Тата за Европа
Главното достойнство на този градски автомобил е възможността задните му колела да се въртят в различни посоки, което улеснява паркирането и движението в ограничените пространства на препълнените улици.
 
 
Например при паркиране на ограничено пространство е възможно външното колело да се върти напред, а вътрешното назад. Това дава възможност радиусът на завой на този мини автомобил да е едва 2.6 метра.
 
Концепцията Pixel е разработена в дизайнерското студио на Тата в Индия, използвана е платформата на Nano. Дължината на автомобила е 3000 мм, като в интериора има места за 4 пътници.
 
 
Вратите се отварят нагоре, покривът е прозрачен. Оборудването е доста богато за индийски автомобил, като се предлага и мултимедийна система, наречена My Tata Connect. Колата е със задно предаване, двигателят е трицилиндров турбодизел с обем 1.2 литра. Комбинира се със технологията „stop-start”, а гумите са специални, спестяващи гориво.
 
Според производителя, средният комбиниран разход на автомобила в града е 3.4 литра на 100 км. Вредните емисии от СА2 са под 90 г/км.
 
 
Концепцията Pixel показва как най-вероятно ще изглежда серийният модел, който фирмата подготвя за европейския пазар през 2012 година.
Тагове: tata nano
0 от 500
  • #26
    1 rate up comment 1 rate down comment
    до Ime ( преди 13 години )
    суперслед като ТАТА успява да се продава в европа значи и ловешките Great Wall ще продадат някоя и друга бройка
  • #25
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Ime ( преди 13 години )
    Ами как да ти кажа, не са м ного. Обаче ги има. Точно преди седмица бях в Мадрид и видях може би 10тина коли на ТАТА /Tова в рамките на 2 дни/. Но имайки предвид колко смарта, единички, клиота и етц видях- има хора, които ще ги купуват. Само да докажат здравината си и да не вдигат цената.
  • #24
    2 rate up comment 2 rate down comment
    до IT ( преди 13 години )
    като лябител на малките коли(няма нищо лошо в това)може би знаеш че по-добрия вариант еBMW Isetta:)
  • #23
    2 rate up comment 2 rate down comment
    до IT ( преди 13 години )
    много интересно мнениесамо се чудя колко ли броя Тата има в изброените от теб градовене съм запознат но имам предположение: 0
  • #22
    5 rate up comment 3 rate down comment
    IT ( преди 13 години )
    ще ти кажа...причината да си купиш тази кола е да я харесаш и да ти върши работа...:) щом не я харесваш няма да си купуваш :))Ааа и несмятам че ако един камион блъсне едно Пежо107,Клио или БМВ-Компакт ефектът ще е по различен :)) Ако си в един голям мегаполис като Милано,Париж,Лондон кадето трафика 2-3пъти по тежък от Софийския аа намирането на място за паркиране и паркирането се превръщат в изкуство...ще усъзнаеш колко огромно предимство е да си с малък и маневрен пиксел като тоя от снимките :)
  • #21
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    eeeebati razbira4ite,bronirani g klasi,pi4i vu6ki i tn.,vie mai smo tova si znaete...
  • #20
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Кажете ми причина да си купя такава въшка освен разхода? Нима е сигурна? Ами ако един камион, автобус или джип я фрасне ще стане на консерва. А който иска нисък разход - да се вози на градския транспорт. Това е подобие на кола.
  • #19
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Тук само жени и гейове ли пишат? Ако ви кафи тази въшка що не си вземете едно Пежо 107, те са почти същите. Това е женска кола. Ако искате малка кола има BMW Compact, Рено Клио, това са малки градски коли. А това е пича въшка!
  • #18
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Нов Tata фен ( преди 13 години )
    Това с противоположно въртящите се колела най ме кефи. Не знам, дали някой друг преди Тата е показвал тоя номер, но определено си е някаква новост в автомобилиостроенето, още повече, ако се въведе и при серийния модел.
  • #17
    9 rate up comment 2 rate down comment
    IT ( преди 13 години )
    Иеее...браво но ромите от Индия !!!Направо да не повярваш че *** го е правил...това беше черен хумор...:))Много добре изглежда тоя пиксел че и името му подхожда :)) Дизайна няма грешка икономичен,маневрен саамо ако и качеството е на ниво този мъник ще се превърни в истински градски бестселър :))