IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов градски автомобил на Тата за Европа

Индийската фирма Tata изложи в Женева нов концептуален автомобил, наречен Pixel.

Нов градски автомобил на Тата за Европа
Главното достойнство на този градски автомобил е възможността задните му колела да се въртят в различни посоки, което улеснява паркирането и движението в ограничените пространства на препълнените улици.
 
 
Например при паркиране на ограничено пространство е възможно външното колело да се върти напред, а вътрешното назад. Това дава възможност радиусът на завой на този мини автомобил да е едва 2.6 метра.
 
Концепцията Pixel е разработена в дизайнерското студио на Тата в Индия, използвана е платформата на Nano. Дължината на автомобила е 3000 мм, като в интериора има места за 4 пътници.
 
 
Вратите се отварят нагоре, покривът е прозрачен. Оборудването е доста богато за индийски автомобил, като се предлага и мултимедийна система, наречена My Tata Connect. Колата е със задно предаване, двигателят е трицилиндров турбодизел с обем 1.2 литра. Комбинира се със технологията „stop-start”, а гумите са специални, спестяващи гориво.
 
Според производителя, средният комбиниран разход на автомобила в града е 3.4 литра на 100 км. Вредните емисии от СА2 са под 90 г/км.
 
 
Концепцията Pixel показва как най-вероятно ще изглежда серийният модел, който фирмата подготвя за европейския пазар през 2012 година.
Тагове: tata nano
0 от 500
  • #36
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ??? ( преди 13 години )
    повод за размисъл
  • #35
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Do kolko go poznava6?
  • #34
    3 rate up comment 1 rate down comment
    IT ( преди 13 години )
    :))Колата не е нито гейска нито жсенска или мъжка...това е един компактен малък градски автомобил за ежедневна употреба :) и като такъв поне на първо четене изглежда много добре ! Аа дали един автомобил ще е гейски женски или мъжки зависи само и единствено от собственикат чийто придобивка е..:)) Аз лично познавам гей който кара черно Порше карера кабрио....:))))
  • #33
    1 rate up comment 1 rate down comment
    СС Ман ( преди 13 години )
    : до Ime, лично аз ше си купя български автомобил. Досега всичко което има бг аналог или поне сглобено в БГ си го копувам независимо че в повечето случай е малко по скъпо и малко по некачествено. И лаптоп и мп4 и фотоапарат ,тв дВД и т.н само БГ. Казаха ми че телефоните прижилег ги зглобявали някъде към завод електрон, така че ше проверя и ше си сменя и гсм а.
  • #32
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Tazi marka kupi Jaga, taka dobreli e????
  • #31
    6 rate up comment 1 rate down comment
    let33 ( преди 13 години )
    анонимния 2 пъти по мен.абе ти коя кола не наричаш гейска найстина по добре да си купя чисто ножо ауди а5,6 или м3 ама за 5000 лева кво ще купя 20 годишен таралясник смешен си я повече не давай мнение
  • #30
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    със сигуност има поне един гейи това си тиаман от простаци в тоя сайт
  • #29
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Явно в този сайт влизат много гейове, готови да си купят подобно женско и гейско *** като това на снимката. Това е кола за жени и гейове-фризьори, не за мъже.
  • #28
    2 rate up comment 1 rate down comment
    до Ime ( преди 13 години )
    абсолютно прав сидано Great Wall са по-читавине че бих си купил но все пак родно производсвото нашата държава само с търговия няма да я бъде трябва и да се произвежда нещодано има пазар и за тях
  • #27
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Ime ( преди 13 години )
    Честно да ти кажа направо ми настръхваа косата само при мисълта за тата и великата стена по улиците... Особено като знам какви некадърни шофьори са испанците...Ще ме тресне някой, после мен ще ме съдят.