IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов градски автомобил на Тата за Европа

Индийската фирма Tata изложи в Женева нов концептуален автомобил, наречен Pixel.

Нов градски автомобил на Тата за Европа
Главното достойнство на този градски автомобил е възможността задните му колела да се въртят в различни посоки, което улеснява паркирането и движението в ограничените пространства на препълнените улици.
 
 
Например при паркиране на ограничено пространство е възможно външното колело да се върти напред, а вътрешното назад. Това дава възможност радиусът на завой на този мини автомобил да е едва 2.6 метра.
 
Концепцията Pixel е разработена в дизайнерското студио на Тата в Индия, използвана е платформата на Nano. Дължината на автомобила е 3000 мм, като в интериора има места за 4 пътници.
 
 
Вратите се отварят нагоре, покривът е прозрачен. Оборудването е доста богато за индийски автомобил, като се предлага и мултимедийна система, наречена My Tata Connect. Колата е със задно предаване, двигателят е трицилиндров турбодизел с обем 1.2 литра. Комбинира се със технологията „stop-start”, а гумите са специални, спестяващи гориво.
 
Според производителя, средният комбиниран разход на автомобила в града е 3.4 литра на 100 км. Вредните емисии от СА2 са под 90 г/км.
 
 
Концепцията Pixel показва как най-вероятно ще изглежда серийният модел, който фирмата подготвя за европейския пазар през 2012 година.
Тагове: tata nano
0 от 500
  • #16
    5 rate up comment 1 rate down comment
    до: асддса ( преди 13 години )
    Не е проблем човек да не знае нещо,но е страшно глупаво въпреки незнанието си да спори и да се излага пред всички.Пак ти казвам,че не са един клас изброените от теб автомобили с това горе на снимката.Защо,как и какви ще те оставя сам да си отговориш.
  • #15
    5 rate up comment 4 rate down comment
    асддса ( преди 13 години )
    Не са различни класове, как ще са различни класове, ти луд ли си?!Ако тази кола се удари в бронираната Г класа на Йоски от нея няма да остане и помен .. а вие ще сте на милиони парченца и дори няма да може да извлекат ДНК от вас за да разберат кой аджеба е карал сапунерката... Тези автомобили не са за нашия пазар.. поради Н причини... последната от тях е, че са грозни и ужасно малки ..НЕ търсете под телето вол.. за тези пари, толкова!Нито ще е сигурна, нито много здрава!
  • #14
    5 rate up comment 1 rate down comment
    forex ( преди 13 години )
    predstavete si kakvo 6te stane ako broniran Mercedes G kato tozi na Iosko se udari v takova ne6to....
  • #13
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Ime ( преди 13 години )
    Напълно съгласен, дизайна кефи, данните също, но не бих си го купил точно заради качеството. В Испания има ограничени бройки на тата /т.е. аз нв съм виждал много/, дори вчера видях служебна камионетка на автогарата в Сарагоса. Питах шофьора му как е, каза че въпреки добрата цена, никога не би си го купил, били страшно капризни и проблемни.
  • #12
    7 rate up comment 2 rate down comment
    до: асддса ( преди 13 години )
    Различни класове са за да ги сравняваш...Иначе автомобила изглежда доста прилично,добри характеристики и цената със сигурност ще е много ниска,което го прави отличен вариант за градско шофиране.Единственото,което може да бъде притеснително е качеството и сигурността на пътуващите.Дано там да са се постарали подобаващо!
  • #11
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Мне. IP ми е статично, но какво общо има то с даването на минуси? Ако ще и зад Прокси сървър да съм, пак ще ти дам плюсове или минуси без проблем, докато не си оравят сайта. Ама стига с тия децки игри.
  • #10
    8 rate up comment 4 rate down comment
    асддса ( преди 13 години )
    И радва ли се детето като има динамично IP и шиба минуси?Нали видя реалността бе дечко ... марш да правиш снежни човеци докато не се е стопил снега, че утре ще ревнеш пак !
  • #9
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Theacher ( преди 13 години )
    Ами хубав е. Не разбрах нещо за минусите. Кой в крайна сметка има повече?
  • #8
    4 rate up comment 9 rate down comment
    асддса ( преди 13 години )
    Общото е, че и 2те са 4 местни ..Общото е, че и 2те са малки... всъщност само това е общото между това автомобилоподобно и 1-ва серия на БМВ...
  • #7
    11 rate up comment 3 rate down comment
    ( преди 13 години )
    И би ли ни обяснил какво е общото между 1-ва серия на БМВ и това автомобилче?! Което за пренаселен голям град, наистина е добро решение.