IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi L W12 и конкуренцията

Audi обяви цената на новия А8 L W12 в Германия.

Audi L W12 и конкуренцията
Тя започва от 137 000 евро и е по-ниска от цената на съответните модели на Mercedes и BMW с двигатели V12.
 
 
Новата генерация на А8 L W12 идва на пазара в Европа като най-дългия автомобил в своя клас – 5267 мм. Преките конкуренти от BMW 7-Series и Mercedes-Benz S-Class са по-къси с по няколко сантиметра.
 
 
И при новото поколение на модела, Audi монтира уникалния двигател W12 с цилиндри обособени в два блока по 6, с V-образна форма. Във всеки от блоковете шестте цилиндъра (три срещу три) са под ъгъл от 15 градуса, а двата блока от своя страна са под ъгъл от 72 градуса.
 
 
Така агрегатът със свързани два шестцилиндрови блока от VR6 е изключително компактен. Неговата дължина например е 500 мм, което е по-малко от класическите двигатели V8 или V12. Работният обем е достигнал 6.299 cm3, максималната мощност е 368 kW (500 k.с.), a максималният въртящ момент е 625 Nm при 4750 об/мин.
 
 
Както може да се очаква, максималната скорост е ограничена електронно до 250 km/h, а ускорението от място до 100 км/час е за 4.7 секунди. Комбинираният разход на гориво, според производителите, е 12.4 литра на 100 км.
 
 
Новост при двигателя W12 е системата за директно впръскване на горивото FSI. Стандартно при този модел е предаването на движението към четирите колела (quattro), както и автоматичната трансмисия с осем степени.
 
 
Джантите са с размер 19 цола, фаровете са изцяло от диодни светлини, има LED осветление и в интериора.
 
 
 
BMW идвата модела на Mercedes имат двигатели би-турбо. BMW 760i и VW Phaeton W12 имат и по-къси версии.
 
 
 
 
 
 
 
 
0 от 500
  • #86
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Жоро ( преди 13 години )
    Моето мнение е следното: Старата 8ца по ми допада като дизайн.Тази още не съм я виждал на живо,но по това,което снимките показват...Линията на задницата е смесица между А4 ,и А6.Иии тези диоди отпред не ми харесват.Предния модел беше изчистен,красив и могъщ. Но въпрос на вкус..."казало кучето и се облизало под опашката" Аз лично карам ауди,но мисля,че в този клас S класата е безпорният фаворит.п.с.до "Анонимен:Всички дизели достигат МВМ при ниски обороти,така че няма база да сравняваш!
  • #85
    0 rate up comment 0 rate down comment
    West City ( преди 13 години )
    Скоро по пътищата в България, или по точно в София.
  • #84
    1 rate up comment 5 rate down comment
    slr ( преди 13 години )
    АУДИ и ОПЕЛ - любимите коли на автомонтьорите...поне така съм чувал
  • #83
    7 rate up comment 3 rate down comment
    до: пи*ка ви майчина ( преди 13 години )
    Точно някой, който модерира или администрира сайта го прави това според мен. Иначе няма обяснение. Дава поле на изява на *** и те започват да се вихрят. Повече посещения, цъкане, активност и повече парички от реклами и т.н. Според мен това е причината да е в подобно състояние сайта. Ако някой има други предположения да каже.
  • #82
    8 rate up comment 4 rate down comment
    пи*ка ви майчина ( преди 13 години )
    Тия селяни не спряха да осират коментарите!ДАВАЙТЕ ИМ МИНУСИ БЕЗ ДОРИ ДА ГИ ЧЕТЕТЕ,ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА ГИ НАКАЖЕМ!!!!ЯВНО ТУК НЯМА МОДЕРАТОРИ!ЖАЛКИ СТЕ,***!
  • #81
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Piffacota ( преди 13 години )
    Определено интериора ме кефи много.Отвън с ръка на сърцето си слагам,че старото 8 по ме радва...
  • #80
    6 rate up comment 2 rate down comment
    777 ( преди 13 години )
    Таблиците на аудимедия.бг къртят мивки и лепят плочки. Баси какви некадърници трябва да сте в този сайт една таблица на ексел да не можете да спретнете. Таблицата по-горе се прави за точно 5 мин. Хайде да са 10 без бързане. Излагате се.
  • #79
    6 rate up comment 9 rate down comment
    777 ( преди 13 години )
    По-грозна кола в този клас трудно може да се намери. Отвън е пълна трагедия, двигателя е пръчка, ако и скоростните кутии ги хвърля на 60 000 км. ще е не само пръчка, а едно голямо дърво. Само интериора ми харесва. Добре са го направили за това спор няма.
  • #78
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Аудимедия, плащат ли ви да държите цял ден на първа страница тази метална барака? От неграмотно написаната ви таблица става ясно, че това недоносче е много далеч от конглокенцията. Добре, че сте сложили и Файтон, че да има с коя кола да се мери. Странно е когато Фиат от една година предлага моделите си само с турбодвигатели с максимум на въртящия момент под 2000 оборота, от Ауди да пробутват този смешен двигател. Инжинерите им в някое мазе без достъп на информация ли ги държат?
  • #77
    6 rate up comment 10 rate down comment
    IT ( преди 13 години )
    Не съм фен на Авди :)) Амаа интериора на това Авди наистина изобилства от комфорт и лукс :))дори бих казал че е леко помпозен :) Всякаш луксът в един Ролс е по изискан и изчистен,ноо в крайна сметка всичко е въпророс на вкус :) Всепак отвътре това Ауди е класно:) Жалко само че отвън е със същата грозна муцуна с голямата квадратна черна дупка отпред :)Беее като и да го погледна приличами на кутия от климатик :))