IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai Sonata – международна кола на годината

Престижното отличие бе връчено в Детройт.

Hyundai Sonata – международна кола на годината

Моделът Sonata на корейския автомобилостроител Hyundai бе отличен с престижната награда Международна кола на годината, която се присъжда на базата на емоционалната връзка между автомобил и потребители и на това до каква степен производителите са постигнали предварително заявените от тях цели.


Анкетата "Международна кола на годината" (ICOTY) се провежда всяка година от 1997-а насам.

Победителите биват определени от журналисти от медии като Kelley Blue Book, Consumer Guide Automotive, Yahoo! Autos, Auto Week, MSN Autos, Cars.com и други, чиито гласове впоследствие се обработват от световноизвестната фирма за маркетингова информация J. D. Power and Associates.

По традиция наградата бе връчена в рамките на едно от най-престижните автомобилни изложения в света NAIAS-2011, което се провежда в момента в Детройт.

Преди Hyundai Sonata с престижното отличие бяха удостоени автомобили като Ford Taurus (2010), Nissan GT-R (2009), Honda Accord (2008), Lexus LS 460 (2007), Dodge Charger (2006) и други.




Новият Hyundai Sonata излезе на корейския пазар през септември 2009-а, а в Америка продажбите започнаха в началото на миналата година.

Очаква се осъвременена версия на автомобила да се появи в европейските шоуруми това лято под наименованието Hyundai i40.

 

0 от 500
  • #29
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Аргументи,за какво...????Като гледам статията е за хюндай.А форд фиеста я споменават единствено с проблемите и.Ето ти аргумент.
  • #28
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Ford Fiesta ( преди 13 години )
    Е, дали съм писал излишно, си личи от продажбите на Форд. Явно никой от вас не е могъл да ме затапи истински, с малки изключения. Това е така, защото нямате аргументи за вашите марки и модели.
  • #27
    0 rate up comment 0 rate down comment
    BB ( преди 13 години )
    Stava sonatata, ama e ot tezi avtomobili deto ako ne e emblemata otpred shte se chudish kakva e-ednakva sus vsichki masovi aziatski izpulneniq
  • #26
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до Fiesta ( преди 13 години )
    Излишно си си направил труда да пишеш толкова много.Аутобилд обаче пишат,че за Форд проблемите не са никакво изключение.Аз лично никога не бих дал пари за Форд,никога!
  • #25
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Дебелия ( преди 13 години )
    Знаеш ли къде е Хюндай? Няма ги в класацията. Защо ли? Защото фирмата-вносител не членува в асоциацията на вносителите на автомобили в БГ и не представя данни за класацията, която цитираш.
  • #24
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Ford Fiesta ( преди 13 години )
    Ами вие от Хюндай нямате даже и ценова листа. Не само, че ви няма сред вносителите. Сами си правете заключенията, доколко сте сериозна фирма. А за АБ...случват се такива работи - дистанционното за телефона изтощава акумулатора. Преди години се сещам, как BMW 7-*** серия оставаше на пътя, заради CD-то си. Това да е отказало купувачите? Наистина това, което казваш е гадно. Всеки иска като закупи нов автомобил, да не остава на пътя. За жалост, това се случва много често и то с най-често с автомобили от така нареченият премиум клас. Хората от Кьолн явно не си вършат добре работата при сглобяване на автомобилите. Не знам защо е така, но е факт. Разбира се, аз мога да дам примери с много други автомобилни марки, които имат пропуски при производство. Истината обаче е друга. Фиеста от средата на това десетилетие е абонирана за топ 15. Затова и тоя автомобил се купува в България, защото българите са образовани и въпреки по-високата цена на тия автомобили, ги предпочитат пред конглокентните. Честно да си кажа, нов Хюндай срещам рядко в моя град. Така, че ме съмняват тия 2000 продадени автомобила, които твърдиш. И не съм човек на Мото Пфое. Просто се радвам, че имат успех в България. Бъдете сигурни, че те ме мразят повече от вас :)
  • #23
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До пича с Фиестата ( преди 13 години )
    Ти явно работиш в Мото пфое щом си толкова доволен от продажбите на Фиестата - да почерпиш ей ;). То не че БГ пазара може да е критерий за нещо де - най-бедни сме в ЕС, но ако трябва да сме обективни Фиестата беше 1-ва и в Европа в своя клас.П.С. Не съм защитник на никоя марка обаче се дразня от непрекъснатото плюене. Тази Соната и аз я видях скоро наживо и наистина ми хареса, така че на бялото не мога да кажа черно.
  • #22
    3 rate up comment 2 rate down comment
    fordless ( преди 13 години )
    Ако беше грамотен поне на ниво първи клас,щеше да знаеш,че вносителите на Хюндай не участват в Съюза на внос. на автомобили не учавстват в официалната класация.По модели не ги знам,но за 2010 бяха продали между 1700 и 1800 бр. в БГ.Така,че Фиестата е доста назад.Осен това Аутобилд я оплюха яко и с основание.Много проблемен автомобил,особено електрониката,гаф след гаф.А бе кажи му Форд и не го обиждай.Форд и *** не боледуват.Те направо умират.Има много такива изтрадани истини за Форд.
  • #21
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Ford Fiesta ( преди 13 години )
    Абе , каквото и да пишат американците, аз съм доволен, че Форд Фиеста е номер едно по продажби в България за миналата година с 507 бройки. Втори е Шкода Октавия с 464 и трети Дачия Сандеро с 462 продадени автомобила. Чувствам се и леко съпричастен към тоя успех на Мото Пфое, защото откак съм в тоя сайт, лобирам за една от техните марки - Форд. Къде са Хюндай в тая класация с идиотските изказвания на тоя, който ги подкрепя?
  • #20
    4 rate up comment 2 rate down comment
    ._. ( преди 13 години )
    Ох,те тези дето жънат успехи по пистите първо да опитат да преминат един продължителен тест на Аутобилд,че по този показател са по-зле от Фиат.Какви ти писти,те 100 000 км. не могат да издаянят без сериозен гаф.Ама те тези същите,с двете нули,не бяха ли собственост на една селска(народна) марка,дето спира лакомите TFSI двигателите,..:))) ле ле,тези мищоци правят гаф след гаф!