IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още за новия Passat от Детройт

Един от най-очакваните и коментирани автомобили на автомобилния салон в Детройт е „американския” Volkswagen Passat.

Още за новия Passat от Детройт
Първите коментари на експертите обаче, не са много окуражителни за колата. Според тях това е най-скучната премиера на автомобилния салон, поне що се отнася до дизайна.
 
 
Произвежданият в САЩ заместник на европейската версия на Passat буквално изглежда като по-голяма Jetta, която също беше критикувана за своя не впечатляващ и скучен дизайн. За да не сме голословни добавяме снимки и от Jetta (белият автомобил долу) за да се види тоталната прилика с „американския” Passat.
 
 
Същото важи в още по-голяма степен за интериора. Първата снимка долу е от интериора на новия Passat, втората е от интериора на Jetta.
 
 
 
 
Изглежда, че най-силният аргумент на новия Passat в САЩ ще бъде ниската цена, която започва от 20 000 долара или със 7-8 хиляди долара по-малко от цената на досегашния модел.
 
 
Да напомним обаче, че базисния Passat продаван досега в САЩ се предлагаше с модерния двулитров TFSI с мощност 200 к.с., а базисния нов модел ще се продава със стария и (поостарял морално) двигател с пет цилиндъра, обем 2.5 литра и мощност 170 к.с.
 
 
Сред другите двигатели предлагани с новия Passat в САЩ ще бъдат двулитров турбодизел с мощност 140 к.с., както и VR6 с обем 3.6 литра и мощност 280 к.с., с който новият Passat ще ускорява от място до 100 км/час за 6.5 секунди.
 
 
Volkswagen ще произвежда „американския” Passat в своя нов завод в Чатануга, щата Тенеси, в който бяха вложени инвестиции от 1 милиард долара. Новият седан ще бъде на пазара в САЩ от август тази година.
0 от 500
  • #20
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    до детето:Ти за критика и изказване на мнение не си ли чувал? Или те боли за всяка неласкателна дума към любимата ти марка?
  • #19
    12 rate up comment 7 rate down comment
    ех деца,,деца ( преди 13 години )
    От къде тази злоба? Какво печелите от цялата работа ,че се пените като бесни кучета? По-хубави ли ще ви станат колите като плюете по другите?
  • #18
    10 rate up comment 3 rate down comment
    vv ( преди 13 години )
    само че на твоя колега с Фабията годишните му разходи намат и 1000лв а на тоя Мустанг само каското и данъците ще са към 5000 да неговорим за разход и поддръжка на двете
  • #17
    14 rate up comment 10 rate down comment
    янко ( преди 13 години )
    ПЪЛЕН *** само в европа мислят че е добър
  • #16
    17 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Това нещо е по-тясно от стария Форд Фокус! Харесва се много в България, защото за средния български шофьор се случва чудото да види като нов 10 годишния автомобил, който кара. Със същия дизайн и също толкова тесен, макар и новите коли да са значително пораснали. Защо въобще ни занимавате с поредния нещастен опит на ФВ да изкарат някой-друг долар от огромния американски пазар? Те правят същото и в Китай - произвеждат и продават стари Пасати и Джети. Откъде мислите се финансират...
  • #15
    17 rate up comment 2 rate down comment
    W(Ш)итV(В)аген ( преди 13 години )
    Е нормално е да са еднакви едните модели с другите и да се различават само по размери. Това е както при А4, А6 и А8! :)
  • #14
    16 rate up comment 9 rate down comment
    НЕГЪРА ( преди 13 години )
    СКУКААААА
  • #13
    14 rate up comment 0 rate down comment
    chavv ( преди 13 години )
    20K$ е базовата цена без никакви данъци (щатски, ддс и тн). Друг е въпросът, че там човек може напълно законно да си приспада по един или друг начин тези данъци, без да прибягва до декларирането на Кайен за баничарка ;)
  • #12
    6 rate up comment 1 rate down comment
    във филма... ( преди 13 години )
    Каква е тази златна фабия бе, дечко ?http://***.skoda-***.bg/BGR/prices/Documents/prices%20and%20leasing/leasing_new%20fabia%20hatch_011109.pdf
  • #11
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    А кажи може ли да се сравняват бараките на ВАГ с Мустанга!