IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новият седан на VW за САЩ със старото име Passat

Volkswagen най-после показа новият седан, предназначен за пазара в САЩ.

Това е новият седан на VW за САЩ със старото име Passat
Изненадата е, че New Midsize Sedan (NMS), е отново с името Passat.
 
 
От Волфсбург са решили да запазят името и при новия модел, който ще бъде правен в новия завод в Чатануга, щата Тенеси. Седанът с четири врати ще се продава в САЩ от август, като началната му цена ще започва от 20 000 долара.
 
 
„Трудно ще намерите седан в този клас, (дължина 4868 мм, колесна база 2803 мм, широчина 1835 мм), с подобни технологии и качества на такава цена”, се казва в изявление от фирмата. Това означава, че обемът и пространството за пътниците в „американския” Passat ще бъдат повече в сравнение с автомобила със същото име продаван на другите световни пазари.
 
 
Външният вид на новия седан има доста общи черти с новата Jetta и доста по-малко общо с пуснатия на пазара в Европа Passat (макар че разликата между двата модела не е много голяма).
 
 
Според производителят, технологиите идват от Германия, а стилът е разработен в САЩ. По отношение на технологиите, базисният модел на американския Passat ще се предлага с двигател 2.5 литра и пет цилиндъра, като мощността му е 170 к.с.
 
 
Друга версия ще бъде с дизелов двигател TDI с мощност 140 к.с., а трета с бензинов двигател с 6 цилиндъра VR6 с мощност 280 к.с. Новият Passat ще се продава в САЩ в три версии на обзавеждане - S, SE и SEL. Базисната версия е оборудвана с ESP, ABS, мониторинг на налягането в гумите, спирачен асистент, Hill Climb Assist (асистент при изкачване) и 6 въздушни възглавници.
 
 
0 от 500
  • #10
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    А бе хора стига с това Американска Европейска. Просто в САЩ няма ДДС и Акцизи имат и замоди там ползват преференции и за това цените са под Европейските. То и Форд Мустанг в САЩ е 20 000долара ама в България идва двойно че и тройно по-скъп. Просто САЩ са решили че няма да печелят пари от народа си а Европейците мислят точно обратното.
  • #9
    20 rate up comment 2 rate down comment
    smigul ( преди 13 години )
    Е дизайн като на пасат. Семпло. Ама поне американската версия вътре ще е пълна с екстри и то почти за без пари. Не като тука да удвоят цената като и сложиш фул екстри.
  • #8
    18 rate up comment 3 rate down comment
    W14 ( преди 13 години )
    Става бе,защо да не става.Но да си правя труда за този грозен кютук,от сега ме обезглокажава.
  • #7
    28 rate up comment 1 rate down comment
    smigul ( преди 13 години )
    Освен да отиваме да си го купим от САЩ и да си го докараме. След данъци мита и транспорт ще легне около 10 хилки по евтино май :)
  • #6
    26 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Много точно,Сонатата е със същите размери и точно такова междуосие,а е в продажба от 2009.По вътрешно пространснтво трудно ще бият корейците.Вижте си любимия Аутобилд,има сравнение.От най-малкия клас,до Голф включително,всички са хюндаи и кии.Нали голфа бил големи яйца!Па като гледам и големия мотор на Пасата е доста старичак VR6.Корейския 2.0T 274 коня ще го накъса на първите 10 метра.
  • #5
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Плюсчо ( преди 13 години )
    Абе аланкоолу, "трудно ще намерят седан в този клас на тази цена" се казва там, но само част от това цитираш, което ти изнася. Аман от изтърсаци и разбирачи.
  • #4
    24 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    с тези пластмасови имитации на дърво,ужас!Китайска еднодневка.
  • #3
    22 rate up comment 2 rate down comment
    BB ( преди 13 години )
    Ideqta e da e konKuRent na sonata, a infinity i Lexus sa edno 8-10K po skupi v tozi klas, podgotvi se po dobre drugiq put predi da pishesh
  • #2
    32 rate up comment 9 rate down comment
    =-+ ( преди 13 години )
    "Трудно ще намерите седан в този клас",не думай!Да оставим моделите на Lexus и Infinity,които пред този Passat са като обувки на Гучи пред селски ***.Но и доста по-бюджетната Hyundai Sonata 2011,го слага в малкия си джоб.За 2010 VW от всичките модели са продали в USA 238 хил.За сравнение,до началото на декември са продадени над 200 хил. от Sonata.Че дори и базовия мотор е по-добър 2.4 GDI 200 коня.А т.нар. системи на Passat са доста олесяли нещо...:)))Посредствена история.
  • #1
    19 rate up comment 3 rate down comment
    BB ( преди 13 години )
    Ot vun e pochti edno kum edno s novata jetta, malko po golqma mai, interiora e na passat. 2.5 dvigatelq e na jetta ot 2006. Cenata ne e losha, shte vidime dali she e uspeshen modela