IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Sunny се завръща

На открития в понеделник автомобилен салон в Гуангджоу, Китай, Nissan представи нов седан с ниска цена.

Nissan Sunny се завръща
От фирмата планират този автомобил да се продава на всички световни пазари. На много от пазарите този автомобил ще върне популярното преди години име за компактния седан на Nissan – Sunny.
 
 
Новият седан ще се прави на платформата на хечбека Micra от четвърто поколение. Седанът ще се предлага с бензинов двигател с обем 1.5 литра с мощност около 100 к.с.
 
 
Засега не са известни подробни технически характеристики на автомобила. Известно е обаче, че ще има и дизелова версия, също с двигател имащ обем 1.5 литра, познат от Micra.
 
 
За китайския пазар седанът Nissan Sunny ще се прави съвместно с китайската фирма Dongfeng. Освен в Китай, новият Sunny ще се прави и в Индия, откъдето автомобилът ще се изнася за всички останали световни пазари.
 
 
Продажбите на новия Nissan Sunny ще започнат от началото на идната година. В Япония Nissan Sunny ще има цена започваща от 12 400 долара.
 
 
От Nissan съобщиха, че след новия компактен седан ще пуснат и нов компактен мини ван с ниска цена. Той също ще бъде сглобяван на платформата на Micra и ще бъде на пазара от 2012 година. Този модел ще замени Nissan Note и ще бъде с малко по-малки размери от него, но в същото време ще запази обема на интериора.
0 от 500
  • #17
    9 rate up comment 3 rate down comment
    flat6 ( преди 13 години )
    това е някаква гаврастарото Съни N14 от 1993-та беше в пъти по-красиво от това тук, което даже не прилича на кола, а на тостер. като някое Клио на което са му присадили багажник отзад. ужас
  • #16
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Дизайнът е субективна категория! Просто няма как да бъде определен количествено, за да претендира за обективност. Разни хора, разни идеали, както е казал големия български писател Алеко Константинов/Бог да го прости!/.
  • #15
    5 rate up comment 2 rate down comment
    vel_co ( преди 13 години )
    Ако беше за световните пазари нямаше да го представят в Гуанджоу.Такъв *** дизайн може да върви само във "великия" Китай и може би в Източна Европа(където се търсели седани - кой ли болен маркетингов мозък го измисли това?)
  • #14
    8 rate up comment 5 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    Просто ще е добре за Нисан, ако изобщо не го продава в Западна Европа, защото журналистите ще ги скъсат от бъзик. Де да бях единственият, който не харесва тоя дизайн, но преди мен трима са се изказали против него!
  • #13
    7 rate up comment 6 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    @! Човек, никога не съм критикувал дизайн на автомобил, дори съм защитавал тия, които са печелили конКУРси по грозотия. Като Фиат Мултипла например. Обаче подскочих, като видях това Съни. Вярвам, че ще е главно за китайският пазар и Европа няма да го види изобщо, защото Нисан ще падне в очите на хората още повече.
  • #12
    11 rate up comment 7 rate down comment
    ! ( преди 13 години )
    Вашите коли сигурно са върха на изяществото.
  • #11
    10 rate up comment 8 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    Съжалявам, но от години не бях срещал толкова грозен автомобил! Точи определено ще е кандидат номер едно в конглоксите за грозни превозни средства! Просто...невероятно изсипана задница.
  • #10
    22 rate up comment 4 rate down comment
    IT ( преди 13 години )
    Ауууу ОоОтВрАт !!! Нищо общо с симпатичните сънита от миналото...:))Тоя дизаинер според мен трябва да го уволнят :))Обаче чудно как босовете на марката могат да допуснат тоолкова уродлив дизайн да стигне до производственните линии :)
  • #9
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Няма как Нисан да вземе нещо от Рено, защото просто няма какво, my illiterat!
  • #8
    19 rate up comment 7 rate down comment
    razgradski pop ( преди 13 години )
    grozotiya..i otvan i otvatre...