IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Sunny се завръща

На открития в понеделник автомобилен салон в Гуангджоу, Китай, Nissan представи нов седан с ниска цена.

Nissan Sunny се завръща
От фирмата планират този автомобил да се продава на всички световни пазари. На много от пазарите този автомобил ще върне популярното преди години име за компактния седан на Nissan – Sunny.
 
 
Новият седан ще се прави на платформата на хечбека Micra от четвърто поколение. Седанът ще се предлага с бензинов двигател с обем 1.5 литра с мощност около 100 к.с.
 
 
Засега не са известни подробни технически характеристики на автомобила. Известно е обаче, че ще има и дизелова версия, също с двигател имащ обем 1.5 литра, познат от Micra.
 
 
За китайския пазар седанът Nissan Sunny ще се прави съвместно с китайската фирма Dongfeng. Освен в Китай, новият Sunny ще се прави и в Индия, откъдето автомобилът ще се изнася за всички останали световни пазари.
 
 
Продажбите на новия Nissan Sunny ще започнат от началото на идната година. В Япония Nissan Sunny ще има цена започваща от 12 400 долара.
 
 
От Nissan съобщиха, че след новия компактен седан ще пуснат и нов компактен мини ван с ниска цена. Той също ще бъде сглобяван на платформата на Micra и ще бъде на пазара от 2012 година. Този модел ще замени Nissan Note и ще бъде с малко по-малки размери от него, но в същото време ще запази обема на интериора.
0 от 500