IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Подробности за „чешките” Hyundai iх20 и Kia Venga

Както е известно, групата Hyundai произвежда голяма част от моделите си за Европа в Чехия, където функционира завод на фирмата.

Подробности за „чешките” Hyundai iх20 и Kia Venga
 
 
Най-новата продукция на завода в Ношовице е Hyundai ix20, който ще се прави там заедно с Kia Venga. Двата„роднински” модела имат обща техническа основа и подобен набор от двигатели.
 
 
Има обаче и разлики, като повечето от тях са в полза на по-новия с 6 месеца Hyundai. Що се отнася до външните размери двата модела практически са еднакви. При еднаква широчина и височина, Hyundai е с 32 mm по-дълъг. Това обаче не е повлияло на междуосието, което остава 2615 mm и при двата модела.
 
 
При преглед на техническите данни на двата автомобила две интересни неща правят впечатление. Първо, при всички версии на двигателите, Hyundai ix20 е по-икономичен и това очевидно се дължи на по-малкото му лично тегло в сравнение с това на Venga. Базисен е двигателят 1.4 CVVT с мощност 66 kW (90 к.с.), следва 1.6 CVVT с мощност 92 kW. При него може да се избира между механична и автоматична трансмисия.
 
 
И тук идват другите разлика между ix20 и Venga - при Hyundai механиката е с 6 степени, при Kiа е с пет. И Hyundai и Kia предлагат две версии на турбодизеловия 1.4 CRDi. При по-слабата обаче (57kW), ix20 има 2 kW повече от Kiа Venga. При по-силната версия мощността при двата автомобила е еднаква - 66 kW.
 
 
Турбодизеловият 1.6 CRDi, който е най-силен при Vengа, (94 kW), засега при Hyundai ix20 липсва. Средният разход на дизеловия Hyundai ix20 е 4.3 л/100 км, което го прави един от най-икономичните MPV модел на пазара.
 
 
При версиите с механична скоростна кутия, ix20 ще предлага и пакета Blue Drive, който е със системата за самостоятелно изключване на двигателя ISG.
 
 
0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    !!! ( преди 13 години )
    Мангалачето BGRS с тия фордове не се ли усеща как се излага!Може в казанлъшко Форд да е "най-квалитетната" марка,ха,ха,ха,... ***!Най-голямаото менте след френските *** е Форд-справка АБ.Какво има да се коментира!
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    IT, ще ти се xDDDDDDDD
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    IT ( преди 13 години )
    КИАта изглежда доста по добре !!! И мисля че се превътна в любимата ми азиатска марка :)) като цяло азиатките са ми супер горозни ноо главният дизайнер на КИА които е американец определено направи чудеса...особенно в лицето на новиат Спортаж !!!:) просто най-красивия в класът си а и извън него + високото качество към което се стреми Хюндай мисля че се превръща в перфектният автомобил :)))
  • #11
    1 rate up comment 3 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    Истината се вижда ясно - Хюндай продължават да крадат от Форд. А на глупостите които изръси, не си заслужава да отговарям. То да е ***, да ти го набие човек, ама акъл как?
  • #10
    1 rate up comment 22 rate down comment
    :) ( преди 13 години )
    Не случайно корейците настигнаха и минаха Форд като бърз влак.Форд са толкова уртрепани,че откраданаха дизайна на концепта на ix35 за недодялания Couga.Не случайно този им модел не прлича на нищо друго,а на корейците всичко е с линията на ix35.Ама какво да онбясняваш на беден провинциален ***,на който са му купили фиеста от вторични суровини за 50 лева и от тогава Форд за него са най-най!О,Свещенна простота!
  • #9
    2 rate up comment 23 rate down comment
    :) ( преди 13 години )
    BGRS ,казанлъшки ***,отвори си настолното четиво Аутобилд и си направи справка за надеждност.Форд са на дъното,след френските кокошарници,а ХЮНДАЙ Е НОМЕР ЕДНО!!!!!Много се кефя,че ти стана тъпо и те сви язвата от злоба,пъпчива мангалсна мусуро!
  • #8
    0 rate up comment 4 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    Ха! Ей такава изцепка не бях чел отдавна xD. Кой е казал, че КИА или Хюндай не са хубави коли? Ама от S класа и седмица да скочиш на KIA Forte, е малко странно. Всъщност, тоя модел за сефте го виждам. Предполагам е за Щатите. За там съм съгласен. Вкусове никакви, автомобили почти никакви...изобщо...мненията им не важат.
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Българин ( преди 13 години )
    Купих си КИА Форте ... с доста голиамо недоверие ...но, сам много приятно изненадан.Карам я вече 4 месеца, икономична, готина отвътре и отвън, и бързичка. Много важно - седалките са и много удобни. Чуството е като в луксозна кола. За скептиците ...имал сам БМВ 7, S класа на Мерцедес ... ама те ги правят еднакви отбътре от 30 години и ми писнаха.Това е по пич. Минус, започна да се раздънква.
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    Анонимни друже, къде слагаш Fusion в тая категория? Че то тоя модел вече не се произвежда. Дай сравни тия модели и с костенурката на Фолксваген. Така ще си герой. Обаче има нещо, което кара Fusion да живее - надеждността. Това е един от най-надеждните модели, произвеждани някога в света. Да, не може да се сравнява с тия недоразумения, изобразени в тая статия. Всъщност, КИА ми харесва, но такива *** като теб заслужават само една... да не казвам.
  • #5
    0 rate up comment 4 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    хм, не им трябват CV-та. Интересно, ти как би го направил. Сигурен съм , че 9 от 10 човека ще ти се изсмеят и изплюят на това, което си сътворил. Личен опит ;) Уеб Дизайнът е същият като автомобилния. Обикновено 1 от 10 харесват дадена марка. Типичен пример е и тоя сайт. Като не ти харесва информацията, намери си я из други сайтове, където ще е поднесена по-прилежно.Обаче, едва ли някой там ще обърне внимание на брътвежите ти.