IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проектът „Народен автомобил” на Прохоров напредва

Днес групата „Онексим" на Михаил Прохоров представи първите изображения на два хибридни автомобили.

Проектът „Народен автомобил” на Прохоров напредва
Това е така наречения „народен автомобил” на Прохоров, който ще бъде разработен във вид на малък градски хечбек и компактен кросоувър. 



Дизайнът е бил създаден само за 180 дни. Фирмен стил на автомобилите на Прохоров ще стане двуцветния лак на каросерията, дизайнер на която е Владимир Цеслер. Двата автомобила ще бъдат правени на една и съща платформа. 



Според представители на „Онексим” при създаването на автомобилите ще се придържат към общоприетите канони на автомобилостроенето и изискванията на пазара. До декември от фирмата ще подготвят три напълно функционални прототипи, които ще започнат тестове по пътищата на Русия. 



„Народните” автомобили на Прохоров ще имат електродвигател с мощност 70 к.с., комплект литиево-йонни батерии и бензинов двигател с обем 0.6 литра, който ще може да работи и с природен газ, като ще служи само за зареждане на акумулаторите. Автомобилът ще използва и система за преобразуване на кинетичната енергия от спирачките в електрическа. 



Според предварителните данни, с едно зареждане автомобилът ще изминава около 400 км. Максималната му скорост ще бъде ограничена до 120 км/час. Михаил Прохоров заявява, че цената на този автомобил няма да надхвърли 10 000 долара.
0 от 500
  • #7
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 13 години )
    Най-после хибрит в серия. По принцип съм привърженик на тази идея, та дано им се получи.
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Robi71 ( преди 13 години )
    руснаците верно са много добри в космоса и АЕЦ ,но в серийно пройзводство са гола-вода .Примерно за правителствените си самолети вграждат двиг Ролс Ройс
  • #5
    12 rate up comment 0 rate down comment
    мда ( преди 13 години )
    народен автомобил на Прохоров...ми напомня за "кон на прежавалски"...Той има сравнително среден ръст на дължина тялото му достига около 230 см, а на височина при холката до 130 см. Тялото му е набито, гърдите широки, шията къса, главата голяма, ушите малки, краката му са тънки и немного високи. Има къса изправена грива. Окраската на тялото отгоре и отстрани е кафяво-жълтеникава, с надлъжна тясна, тъмна ивица на гърба, а отдолу и на муцуната е светложълта. Гривата и опашката му са черни.
  • #4
    20 rate up comment 4 rate down comment
    haha ( преди 13 години )
    Само на мен ли ми прилича на X6?
  • #3
    26 rate up comment 5 rate down comment
    Илко ( преди 13 години )
    Всичко с времето си.Докато другите правят най-модерни коли - Руснаците правят най-добрите космически кораби, оръжия и АЕЦ. Значи скоро и най-добрите коли, ето днес маруся утре народния автомобил и т.н.
  • #2
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    6toto amerikancite mnogo naprednaxa sigurno,aa ***?
  • #1
    9 rate up comment 22 rate down comment
    Един ( преди 13 години )
    Ха-ха-ха-ха-ха... Руснаците не можаха да направят конвенционален автомобил за толкова години, та сега хибриден. Смех...