IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проектът „Народен автомобил” на Прохоров напредва

Днес групата „Онексим" на Михаил Прохоров представи първите изображения на два хибридни автомобили.

Проектът „Народен автомобил” на Прохоров напредва
Това е така наречения „народен автомобил” на Прохоров, който ще бъде разработен във вид на малък градски хечбек и компактен кросоувър. 



Дизайнът е бил създаден само за 180 дни. Фирмен стил на автомобилите на Прохоров ще стане двуцветния лак на каросерията, дизайнер на която е Владимир Цеслер. Двата автомобила ще бъдат правени на една и съща платформа. 



Според представители на „Онексим” при създаването на автомобилите ще се придържат към общоприетите канони на автомобилостроенето и изискванията на пазара. До декември от фирмата ще подготвят три напълно функционални прототипи, които ще започнат тестове по пътищата на Русия. 



„Народните” автомобили на Прохоров ще имат електродвигател с мощност 70 к.с., комплект литиево-йонни батерии и бензинов двигател с обем 0.6 литра, който ще може да работи и с природен газ, като ще служи само за зареждане на акумулаторите. Автомобилът ще използва и система за преобразуване на кинетичната енергия от спирачките в електрическа. 



Според предварителните данни, с едно зареждане автомобилът ще изминава около 400 км. Максималната му скорост ще бъде ограничена до 120 км/час. Михаил Прохоров заявява, че цената на този автомобил няма да надхвърли 10 000 долара.
0 от 500
  • #27
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 13 години )
    Хах, вярно :D Случва се...
  • #26
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Един ( преди 13 години )
    Ми да, бая са напреднали, както и целия нормален свят... За разлика от руснаците, които са голема работа само на комунистическите *** с малко познания като тебе.
  • #25
    2 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 13 години )
    Айде, че нямам търпение :)))
  • #24
    5 rate up comment 0 rate down comment
    . ( преди 13 години )
    Майко това ако наистина издържи 400 км и струва до 10 бона,ще избие рибата.Супер точно такова нещо липсва на пазара ,успех желая.
  • #23
    1 rate up comment 0 rate down comment
    autoaddict ( преди 13 години )
    Мдам и май, че е малко по-голям от хамериканските совалки... Ама не с много...
  • #22
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Фитипалди ( преди 13 години )
    Напротив!"Буран" летя и ,за разлика от американските "совалки",като кацна нямаше ни един липсващ панел от външната термозащита!
  • #21
    1 rate up comment 5 rate down comment
    D ( преди 13 години )
    Има 3 марки автомобили, и това са : АУДИ,кояти принадлежи на WW,БМВ,и МЕРЦЕДЕС, които са ненадминати, и тогава всички останали ???
  • #20
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Х ( преди 13 години )
    Пич нещо бъркаш много жестоко.
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 13 години )
    Е как може при толкова статии за хибриди, да напишеш хибрит? Е, поне ми оправи настроението за сутринта :)По темата - количката изглежда обнадеждаващо, пък за руския пазар 10 000$ са нищо за нов автомобил. Там са по-скъпи, отколкото в България. Сматайте как ще се продава :)
  • #18
    12 rate up comment 0 rate down comment
    от друг анонимен ( преди 13 години )
    Не знам дали ти е известно,че Буран носеше повече полезен товар от американските совалки.Полетите му бяха безпилотни,т.е. нямаше екипаж и се приземяваше с дистанционно управление.Това американците и досега не могат да го"копират"!И в крайна сметка,американците ползват в момента руски ракети за да си изкарват спътниците,защото се оказа,че совалките не са функционални.