IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley каза ДА на Audi

Двете марки запретват ръкави за общ двигател.

Bentley каза ДА на Audi
Както скоро ви съобщихме - Bentley каза НЕ на дизелите, като ги определи като неподходящи за своите коли. За да се справи с все по-сериозните еко норми, марката ще заложи на ефективни бензинови двигатели с директно впръскване на горивото и по-малък обем.

Първият от тях ще бъде V8 с обем 4.0-литра и ще бъде съвместно разработен с Audi. Малкият за разбиранията на Bentley двигател ще изисква с около 40% по-малко гориво в сравнение със сегашния 6.0-литров W12 агрегат.

Новият двигател ще се интегрира в модели и на двете марки, а първият модел на Bentley, който ще получи този агрегат е Continental GT.

Все още няма информация за техническите характеристики или динамични показатели на модела, но все пак стана ясно, че при автомобилите с марка Bentley двигателят ще получи повече сила.
0 от 500
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    АЗИА или АЗИЯ ( преди 13 години )
    *** ПИШЕ СЕ АЗИЯ! И този *** тръгнал да плюе по европейското автомобилостроене.
  • #23
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Простотии бентли казали да на аудие че досега бентли с какжи мотори бяха ?w12 мотора е мнтиран както в а8 така и във файтонЩели били заедно да разработват мотори !?!Е досега какво мислите правеха ?
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    IT ( преди 13 години )
    Ааа ти не смяташ ли че именно тази разлика е най-същественната в 2 автомобила...какво значение има каде е правено едно електромоторче или някакъв датчик важна е констукциата на целия механизъм за сваляне на стаклото и съответно качеството на изработката му :))Се едно да ми казваш че стоматана и алуминия от които правят Хюндай като са правени в русия примерно го правят боклиук..:)В този свят на глобализация ти от каде знаеш каде се прави електромоторчето за стъклата в Хюндаи...:)) Авто индустрията е просто част от индустрията и е съвасем нормално да използва детаили от външни доставчици специализирани в производството им....:) Когато отидеш в една авто къща ти не си купуваш едно електромоторче а автомобил :)))
  • #21
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Азиа ( преди 13 години )
    Ами разбира се , че е по-добре Хюндай и не само ! Европейците ако продължават да произвеждат такива недомислени и скъпи автомобили и този бранш ще фалира !
  • #20
    5 rate up comment 0 rate down comment
    до IT ( преди 13 години )
    Вземи си смени името ве ! Ако си ИТ трябв ада си информариан , а ти дори не знаеш за какво говориш . W12 двигателя е на VAG и се слага във Файтон , А8 и Бентли . Шасито също се споделя от тези модели . Разликата е в оборудването и във външните детайли . И не знам какво са казали от Бентли ама каквото има кажат от VAG това ще стане .
  • #19
    5 rate up comment 1 rate down comment
    VW бачкатор ( преди 13 години )
    Чести ти таксита!Да бачкам там.И к'во?!Ако не вярваш, обади се в понеделник във Вестауто-М Бургас, което е представителството на ФВ и питай дали можем да ти обслужим Бентлито.Ще видиш какъв отговор ще получиш.Може и в Порше София Изток да дръннеш или в ХААС Пловдив, или Автотрейд Варна... и т.н. Сам ще видиш какъв отговор ще получиш.Всезнайковци...
  • #18
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Best Expert ( преди 13 години )
    Да,един въпрос.Ти вярваш ли си? P.S:Ако ти работиш в такъв сервиз,аз съм пуснал 10 Майбаха за таксита в Казанлък.
  • #17
    10 rate up comment 1 rate down comment
    VW бачкатор ( преди 13 години )
    Слушайте...четете какво ви пиша сега:Аз бачкам в дилърство на ФВ.Обслужвали сме Бентли.Не само,че го закачихме на компа да му направим диагностика,ами и му сменихме два чарка.Единият беше сензор за нялагането в гумите,а другият беше моторчето на стъклоповдигача на шофьорската врата.Сензорът беше с индикации VW AUDI Made In Germany,моторчето също, но правено в Чехия.На абсолютно всички чаркове имаше щампи с индикациите на ФВ.А и това частите съвпадаха с на Фейтън и А8 и А6.Въпроси,всезнайковци?
  • #16
    3 rate up comment 5 rate down comment
    IT ( преди 13 години )
    Ами едно бентли не е точно ВолксВаген нищо оибщо нямат..даа платформата може да е разработвана от немски инжинери но инжинерите на бентли са иа прегодили настроили двидателите са си на бентли като прибавим и висококачественното(бутиково)изработвана абсолятно всеки един детайл 330 000 долара са напълно оправадни!! Това че бентли и ауди ще разработват нов двигател нима нищо общо с краиниат продукт наречен бентли:) Аа ти мнго яасно че ще си караш хюндая защото бентлто е за гоелмите батковци...:)
  • #15
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Вече нищо не може да ме убеди че едно бентли струва 330 000 $. Шаси от VW, двигател от VW ....Вероятно половината чаркове са от VW и заради една ръчна сглобка и качествен интериор да струва 330 000 долара, ааа без такива. по-добре хюндай.