IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е домашното зарядно за Chevrolet Volt

Chevrolet представи домашната зарядна станция за своя хибриден модел Volt.

Това е домашното зарядно за Chevrolet Volt
С продажбите и обслужването на устройството ще се занимава фирмата SPX Service Solutions. Цената на зарядната станция е 490 долара, но за инсталирането й в домашни условия ще се заплаща еднократно още 1475 долара. 



Според Chevrolet и SPX Service Solutions цените са приемливи и оправдани, защото аналогичното устройство за Nissan Leaf струва 2200 долара. Домашното зарядно устройство на Chevrolet е с напрежение 240 V и позволява зареждане на акумулаторите на Volt за около 4 часа. 



В същото време хибридните автомобили Volt се продават с безплатно устройство за зареждане от електрическата мрежа в САЩ с напрежение 120 V, но с него зареждането трае между 8 и 10 часа. Първите 4400 собственици на Chevrolet Volt ще получат домашните зарядни устройства безплатно, като разходите ще поеме Министерството на енергетиката на САЩ. 



Само с електроенергия Volt може да измине 64 км. След това в системата се включва бензиновия двигател с обем 1.4 литра и мощност 150 к.с., който работи само за да зарежда литиево-йонните акумулатори по време на движение. С негова помощ Volt може да измине с едно зареждане към 480 км. 

В САЩ вече се приемат поръчки за Chevrolet Volt, като цената на автомобила е 41 000 долара. Купувачите обаче, реално ще плащат по-малко, защото има правителствена субсидия от 7 500 долара при закупуване на този модел.
0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    nixi ( преди 13 години )
    Ти остави самото зарядно, *** виж цената за монтаж :))))Искам да стана монтажник на зарядни, правя 30 монтажа в годината и съм готов :)
  • #2
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    И какво му струва толкова на това зарядно?Баси цената за един траф,няколко кабела и щепсел.С тези ел.автомобили и най-вече с цените на които са те и консумативите направо се ***.Все едно да си купиш кола и да ти кажат,че ти е продават за 50000 обаче без колелетата,които са специални и за си ги купиш трябва да дадеш още 10000.Това си е живо изнудване.Правителството щяло да поеме сумата...а от кого идват тези пари?Нали пак от нас под формата на данъци и се наливат директно в частни ръце.
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    битурбо ( преди 13 години )
    трябва да го направят поне 2 пъти по-икономичен, за да си струва