IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е домашното зарядно за Chevrolet Volt

Chevrolet представи домашната зарядна станция за своя хибриден модел Volt.

Това е домашното зарядно за Chevrolet Volt
С продажбите и обслужването на устройството ще се занимава фирмата SPX Service Solutions. Цената на зарядната станция е 490 долара, но за инсталирането й в домашни условия ще се заплаща еднократно още 1475 долара. 



Според Chevrolet и SPX Service Solutions цените са приемливи и оправдани, защото аналогичното устройство за Nissan Leaf струва 2200 долара. Домашното зарядно устройство на Chevrolet е с напрежение 240 V и позволява зареждане на акумулаторите на Volt за около 4 часа. 



В същото време хибридните автомобили Volt се продават с безплатно устройство за зареждане от електрическата мрежа в САЩ с напрежение 120 V, но с него зареждането трае между 8 и 10 часа. Първите 4400 собственици на Chevrolet Volt ще получат домашните зарядни устройства безплатно, като разходите ще поеме Министерството на енергетиката на САЩ. 



Само с електроенергия Volt може да измине 64 км. След това в системата се включва бензиновия двигател с обем 1.4 литра и мощност 150 к.с., който работи само за да зарежда литиево-йонните акумулатори по време на движение. С негова помощ Volt може да измине с едно зареждане към 480 км. 

В САЩ вече се приемат поръчки за Chevrolet Volt, като цената на автомобила е 41 000 долара. Купувачите обаче, реално ще плащат по-малко, защото има правителствена субсидия от 7 500 долара при закупуване на този модел.
0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    расте"..." ( преди 13 години )
    Цитирам Анонимния:-"И какво му струва толкова на това зарядно?Баси цената за един траф,няколко кабела и щепсел.С тези ел.автомобили и най-вече с цените на които са те и консумативите направо се ***.Все едно да си купиш кола "...В всяка статия забележете,е агресивно и отрицателно настроен!Пълно пренебрежение към колегите и неуважение.Вижте всички статии за днес на Анонимния!Той е manivelta или Пича.Пише и като"АЗ"и като"..."Сега е ученик,но като вземе книжка,лошо ни се пише!
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    manivelta ( преди 13 години )
    ...а,да забравих,че се пиша и като: "..."преди доста често,но сега понеже ме разкрихте,мислех да се изхитря с"...",ното ми личи,че това е моят стил и просто друг човек не мога да бъда.И все ми Сава в главата,яко съм се комплексирал от него...Айде,че имам за учене
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    ... ( преди 13 години )
    Заради този "Анонимен" май не можеш да спиш Сава.Ти с какво се различаваш от него???Пишеш се "расте камикадзе",но в същото време си МАККЕНА и всички останали имена от които бълваш спам всеки ден.Вече и анонимните щом почнаха да те дразнят значи нещата не вървят на добре.Не съм ти лекуващият лекар но бих те посъветвал да смениш терапията и медикаментите.За твое добро е.
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    расте камикадзе ( преди 13 години )
    Цитирам Анонимния:-"И какво му струва толкова на това зарядно?Баси цената за един траф,няколко кабела и щепсел.С тези ел.автомобили и най-вече с цените на които са те и консумативите направо се ***.Все едно да си купиш кола "...В всяка статия забележете,е агресивно и отрицателно настроен!Пълно пренебрежение към колегите и неуважение.Вижте всички статии за днес на Анонимния!Той е manivelta или Пича.Пише и като"АЗ".Сега е ученик,но като вземе книжка,лошо ни се пише!
  • #9
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Patanov ( преди 13 години )
    При положение, че бензиновия двигател само зарежда акумулаторите нужно ли е да е 150 к.с.???
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    autoaddict ( преди 13 години )
    Като станат масови, цените ще паднат. Тъй си мисля де... Първите DVD-та гонеха хилядарката, а сега ги има за под 100лв.
  • #7
    3 rate up comment 5 rate down comment
    битурбо ( преди 13 години )
    лъжеш се, ако преследиш тестове ще разбереш, че хибридите са съвсем малко по-икономични от дизелите, което не компенсира високата им цена. в момента аз не виждам изгода от тях. ако достигнат разход 1.6 на 100 - тогава ок
  • #6
    2 rate up comment 12 rate down comment
    идва камикадзе! ( преди 13 години )
    Цитирам Анонимния:-"И какво му струва толкова на това зарядно?Баси цената за един траф,няколко кабела и щепсел.С тези ел.автомобили и най-вече с цените на които са те и консумативите направо се ***.Все едно да си купиш кола "...В всяка статия забележете,е агресивно и отрицателно настроен!Пълно пренебрежение към колегите и неуважение.Вижте всички статии за днес на Анонимния!Той е manivelta или Пича.Пише и като"АЗ".Сега е ученик,но като вземе книжка,лошо ни се пише!
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Пламен ( преди 13 години )
    Понеже доста изчетох за този модел, ще споделя нещо.На сайта на Volt цената на зарядното с монтажа общо е 2499 usd и беше обявена още преди десетина дни.Цената на тока за едно зареждане за 100 км е около 8 - 9 лева плюс цената на горивото, данните са от блога на volt! Много интересни неща пише още, който желае ...Поздрави.
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    трябва да го направят поне 2 пъти по-икономичен, за да си струва--------------------------Колко по икономичен? Той сега гори 1.6 на 100