IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota подготвя нов спортен седан?

Toyota планира да пусне нов малък спортен модел, който ще се прави на платформата със задно предаване, която е предвидена за купето FT-86.

Toyota подготвя нов спортен седан?
Това е своеобразна „политика на застраховане”, ако екстравагантното купе, по една или друга причина не стигне до серийно производство. 



Серийното производство на разработвания съвместно със Subaru спортен модел FT-86, е отложено чак за 2013 година „заради икономически причини”. Сега Toyota търси начини да оползотвори по-добре създадената за FT-86 платформа за автомобили със задно предаване, които не са много използвани от японската фирма. 



Говори се за нов спортен седан, който би бил спасение за фирмата, ако FT-86 се провали. Според източник от Toyota, бъдещият компактен спортен седан ще вземе същия двулитров двигател boxer с мощност 197 к.с. от Subaru, който се предвижда и за купето FT-86. Това се отнася и за трансмисията с шест предавки CVT. 



Говори се обаче, и за възможност да се използва двигателят на Subaru Outback с обем 3.6 литра и 6 цилиндъра. В същото време, докато се появят на пазара новия седан и купето FT-86 на Toyota, Subaru вече ще е пуснал своя хибридна система с двигател boxer. Това ще даде още една възможност на Toyota да използва хибридна система с бензинов двигател boxer и електромотор за автомобилите си със задно предаване, като тази версия би била доста по-добра и динамична от сегашните хибридни системи на Toyota. 



Бъдещият спортен седан на Toyota ще има размери поставящи го някъде между BMW 1-series и 3-series. Цената му в Япония ще бъде равностойността на около 24 000 евро.
0 от 500
  • #1
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Той ( преди 13 години )
    Количката изглежда доста приятно. Жалко че в БГ не идват на тия цени, или поне разликата да е по-малка. Дали пък това няма да е новата Селика?