IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota подготвя нов спортен седан?

Toyota планира да пусне нов малък спортен модел, който ще се прави на платформата със задно предаване, която е предвидена за купето FT-86.

Toyota подготвя нов спортен седан?
Това е своеобразна „политика на застраховане”, ако екстравагантното купе, по една или друга причина не стигне до серийно производство. 



Серийното производство на разработвания съвместно със Subaru спортен модел FT-86, е отложено чак за 2013 година „заради икономически причини”. Сега Toyota търси начини да оползотвори по-добре създадената за FT-86 платформа за автомобили със задно предаване, които не са много използвани от японската фирма. 



Говори се за нов спортен седан, който би бил спасение за фирмата, ако FT-86 се провали. Според източник от Toyota, бъдещият компактен спортен седан ще вземе същия двулитров двигател boxer с мощност 197 к.с. от Subaru, който се предвижда и за купето FT-86. Това се отнася и за трансмисията с шест предавки CVT. 



Говори се обаче, и за възможност да се използва двигателят на Subaru Outback с обем 3.6 литра и 6 цилиндъра. В същото време, докато се появят на пазара новия седан и купето FT-86 на Toyota, Subaru вече ще е пуснал своя хибридна система с двигател boxer. Това ще даде още една възможност на Toyota да използва хибридна система с бензинов двигател boxer и електромотор за автомобилите си със задно предаване, като тази версия би била доста по-добра и динамична от сегашните хибридни системи на Toyota. 



Бъдещият спортен седан на Toyota ще има размери поставящи го някъде между BMW 1-series и 3-series. Цената му в Япония ще бъде равностойността на около 24 000 евро.
0 от 500
  • #31
    1 rate up comment 0 rate down comment
    passatora ( преди 13 години )
    Тва ще е една хубава Toyota
  • #30
    2 rate up comment 0 rate down comment
    ОPC ( преди 13 години )
    какво коментирате Супрата? Супрата е класическа легенда - една от най-добрите тойоти правени някога. Затова днес в добро състояние и на малко километри една супра се търгува за над 30 хил евра това е друг въпрос. Някой предпочитат немски други италия други японски резачки така, че е безмислено да спорите :) пък на какво приличало то няма как да не прилича на нещо поизчерпали са се дизайнерските решения
  • #29
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Д до DRUGS-BUNNY ( преди 13 години )
    Не само ти. Отзад колата наистина има доста общо с GTR-a. Ясно си личат ръбатите преходи на втората снимка, както и при третата снимка в профил.Иначе отпред колата не прилича на Нисан-а.
  • #28
    1 rate up comment 5 rate down comment
    xaxa ( преди 13 години )
    само да не й потънат ***... xD
  • #27
    5 rate up comment 2 rate down comment
    ?! ( преди 13 години )
    само ти, да ;)
  • #26
    4 rate up comment 0 rate down comment
    симо ( преди 13 години )
    Не съм казал ,че Мурсиелагото не е красиво,напротив,но и все пак е 10 години по-нов модел от Супрата:)
  • #25
    3 rate up comment 5 rate down comment
    ili ( преди 13 години )
    Abe momche,tuk stava vupros za seriini koli ne razbrahte li go tova,ne za dragsteri.
  • #24
    2 rate up comment 6 rate down comment
    DRUGS-BUNNY ( преди 13 години )
    Само аз ли виждам 'по-изгладен и не толкова ръбат' Nissan GTR ?
  • #23
    5 rate up comment 1 rate down comment
    PiteAa ( преди 13 години )
  • #22
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Той ( преди 13 години )
    Не съм имал съприкосновение и не разбирам много, но .... Тойота Супра (макар дооооста стара) мисля че е от честите силово тунингованите коли, явно има защо. А и преди около 15 г. са били малко колите с 3000 куб. битурбо двигател и 300+ к.с. Само давам пример, не съм привърженик на Тойота принципно.