IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ново „Жигули” прекара 28 години на балкон на жилищен блок (Видео)

Една от забележителностите на Тбилиси беше свалена с помощта на кран

Ново „Жигули” прекара 28 години на балкон на жилищен блок (Видео)

През 1991 г. един от жителите на жилищен комплекс в Тбилиси – Резо Енукидзе, си купува чисто нов автомобил ВАЗ-2106, за който мечтае много време. Грузинецът обаче не получава шанс да подкара колата, защото още през първата нощ пред блока крадци отмъкват гумите.

Ново „Жигули” прекара 28 години на балкон на жилищен блок (Видео)

Собственикът на колата е разстроен до такава степен, че намира кран и с негова помощ „паркира” машината на балкона на апартамента си. Тогава Енукидзе казва, че колата ще стои там, докато настъпят по-добри времена. Такива обаче не идват и возилото преседява на балкона повече от четвърт век, като се превръща в една от забележителностите на Тбилиси.



Само преди дни наследниците на Енукидзе, който починал през пролетта на тази година,  решили, че е крайно време да се разделят с автомобила. И за целта отново е бил използван кран, който да свали колата на земята. Машината, която на практика е с почти нулев пробег, е продадена на колекционер, въпреки че продължава да е без гуми.



А за тези, които не вярват, че „Жигули” може да се помести на балкон, ето и видео, което трябва да разсее тези съмнения. Факт е, че балконът е специално приспособен, за да държи автомобила.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    И пак започнаха да философстват, че това било Лада, не било Жигули. Добре, че някой ви го е написал, че Жигули е за вътрешният пазар. То не е точно така, но това е най-простото обяснение. Единият завод на Лада е в Жигулвск, Самарска област. Мислите ги оставям на вас.
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    За времето си била много чак пък и много добра машина!?Аха, ама за хора, които не са виждали много добра машина да разберат, че това е пълен ***.
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    zzz ( преди 5 години )
    "Вуйчо казваше :- Носи си Рангелчо новите дрехи, да не ти ги носи друг ..."
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    //// ( преди 5 години )
    Лада е името за външния пазар. За местния руски се наричат Жигули.
  • #2
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това е Лада 1600!За времето си беше много, много добра машина! Много вървяха теза Лади и много бяха търсени. Струваха по-скъпо на старо, отколкото нови по простата причина, че повечето се изнасяха за 3-ти страни, а не за соц. лагера и се чакаше за тях по 15 г. Единствено можеше да се вземе веднага от Кореком, ако платиш в $.Направо не ми се мисли как този човек е имал такова търпение и не са го сърбели ръцете да я кара тази кола. Аз не бих издържал. Страхотна машина!
  • #1
    7 rate up comment 7 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    Ей тинтири, виж къде ти е колата с ДВГ. Оди да я запалиш и да покадиш малко.