IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche показа новото 911

Легендарното спортно купе е получило редица нови системи и функции

Porsche показа новото 911

Появата на ново Porsche 911 винаги е едно от най-забележителните събития в автомобилния бранш. Винаги е интересно, до каква степен германската компания е променила дизайна на своята икона и как е усъвършенствала спортната кола със задно предаване, за да може тя всяка година да става все по-бърза.

Porsche показа новото 911

Новото поколение на купето (992) официално беше представено в Лос Анджелис, където се провежда едно от най-големите автомобилни изложения в света. На пръв поглед автомобилът не се отличава от своя предшественик, но не е точно така. Предната част на колата е с 45 мм по-широка, като джантите там са 20-цолови, а отзад – 21-цолови. Така ще бъдат оборудвани показани в Лос Анджелис версии 911 Carrera S и 4S, докато за базовите модификации вероятно ще бъде избран друг варианти.

Големите промени в дизайна са в задната част, където тесните светлини вече са свързани със светодиодна линия, а тъмната секция на бронята кара автомобилът да изглежда по-масивен. Подвижното антикрило също е с увеличени размери.

Porsche показа новото 911

Напълно нов е и салонът на автомобила, като стилът е съхранен, но са се появили голям брой екрани и сензорни панели. Основният от тя е дисплей с диагонал 10,9 инча, поставен на централната консола. Под него е разположен блок от 5 бутона за управление на на основните функции, както и малкият лост на роботизираната скоростна кутия PDK, която вече е с 8 предавки (досега бяха 7).

На приборния панел има два екрана в краищата на оборотомера. В Porsche засега не са се отказали изцяло от традициите и са оставили този прибор аналогов, но пък са добавили редица системи за подпомагане на водача. Още в базовия вариант е включена функция за автоматично спиране, а срещу доплащане се предлага и система, разпознаваше пешеходци и животни в тъмното.

Porsche показа новото 911

Porsche продължава да увеличава мощността на своите двигатели. Версиите 911 Carrera S/4S са оборудвани с 6-цилиндров боксер с турбо, който развива мощност от 450 к.с. Максималната скорост при S-версията е 308 к.с., докато модификация със задвижване на четирите колела (4S) развива 306 км/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,7 и 3,6 секунди съответно, а при добавяне на пакет Sport Chrono с функция за бърз старт времето намалява с 0,2 секунди. Има и допълнителен режим Wet за мокър път, като и той се сменя от волана.

Porsche показа новото 911

В навигацията на автомобила са включени допълнителни функции. „Porsche Road Trip” помага на шофьора да планира, организира и следи специални маршрути, като в тях са включени места за почивка, ресторанти и други забележителности. Има и виртуален асистенти - „Porsche 360+”, който по всяко време е на разположение на клиентите.

Включена е и функция  „Porsche Impact”, която представлява калкулатор за пресмятане на вредните емисии от автомобила. Тя позволява на клиента да научи сумата, която може да внесе, за са компенсиране на последствията от емисиите CO2, които автомобилът му изхвърля. По желание собственикът на колата може да преведе парите на един от международните сертифицирани проекти за защита на околната среда.

Porsche показа новото 911

Снимки: Porsche

 

Тагове: porsche 911 992
0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Порше, което харчи 7 в града :Д Хора, моля ви се, пийте си хапчетата.
  • #10
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Ра$$$ово Ломско ( преди 5 години )
    Некъв писал долу "каране извън града - 120 км/ч..." - значи ти, ако я караш тая кола със 120км/ч по магистралата - то си директно за пребиванЬе...Тая кола се кара със 220 минимум!!!
  • #9
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    натрошена е баба ти !автомобилът е в повече от перфектно състояние !!!само че на зрънчо от факлутето тия работи няма как да са му ясни
  • #8
    11 rate up comment 1 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    "продава се в мобилето за 79 999 евра - който иска истински автомобил !"По-добре за 100К нов отколкото натрошен за 80К. Тия коли държат цена толкова добре, че няма смисъл да купуваш на старо...
  • #7
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "Германска технология-смешки за наивници!!!" Принципно си прав.Аз бих казал за немските коли, че са силно надценени автомобили за качеството, което предлагат.Но съм напълно наясно, че много хора няма да се съгласят. За да го разбереш това трябва да си над суетата.
  • #6
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "Германска технология-смешки за наивници!!!"
  • #5
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    представянето е пред журналисти а не пред клиенти и публика
  • #4
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    оставам на страна кой какво не може да различи визуалноно в техническо отношение от Порше творят чудеса !от по малък по обем мотор изкарват повече коне, с 2 секунди свалят времето до 100 и в същото време свалят разхода на гориво !имам приятел който имаше карера 2010 и сега има 2017!вярно е "най-слабия" мотор 370 коня ама в града постига разход 7 , извън града каране до 120 км/ч - 5,6 ( мерено всеки път пълно-пълно) !продава се в мобилето за 79 999 евра - който иска истински автомобил !
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    GT ( преди 5 години )
    Интересно как са го показали, след като шоуто започва днес, а там все още 27-ми късно вечерта ?
  • #2
    26 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Поршето си е Порше, ама аз вече не мога да различа кое е от 2010г и кое е от 2016 примерно.