IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов скандал с Audi – този път с подправяне на номера

Компанията е извършила измама, за да получи разрешение да продава коли в Южна Корея

Нов скандал с Audi – този път с подправяне на номера

В продължение на няколко години автомобилната компания Audi е предоставяла на властите в Южна Корея лъжливи данни за нивата на вредните емисии и разхода на гориво на своите автомобили, съобщава германското издание Süddeutsche Zeitung.

Нов скандал с Audi – този път с подправяне на номера

Според информациите, с подправявето на тестовите протоколи и на VIN-номерата на превозните средства от 2013 г. досега са се занимавали служители на заводите в Инголщад и Некарзулм. В момента прокуратурата в Мюнхен разследва трима сътрудници на Audi, заподозрени в измамата. Самата компания още през 2016 г. е стартирала собствено разследване, но е решила да не предоставя данните на прокурорите.

Разследващите са се натъкнали на информацията за новия по време на обиск на централния офис на компанията в Инголщад през 2017 г. Претърсванията в щаб-квартирата бяха заради сказала с манипулираните дизелови двигатели на концерна Volkswagen, част от който е и Audi.

Именно сред обиските бяха повдигнати обвинения срещу вече бившия шеф на компанията Руперт Щадлер. Той беше арестуван през лятото заради участието си в „дизелгейт”, като само преди няколко дни Volkswagen го освободи от поста му на генерален директор на Audi.

Снимка: Audi

Тагове: audi
0 от 500
  • #5
    29 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Къде е форумната *** да ни обясни за световен заговор, световна конспирация, как хАмериканците си отмъщават и др.подобни глупотевини? Къде си де.би.л.че см0.та.но не.до.кла.те.но?
  • #4
    29 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Отдавна го казах, че ако се разровят ще замирише още повече. Вече вони та ну се трае. Интересното е обаче, че пак замитат скандала и горят бушони, а имено разни марки в състава на ВАГ. Защо не разровят във Фолк с Ваген да видят какво ще излезе там! Всичко все пак от там идва. От там се спускат лъжите и измамите. Марките в състава не са автономни и нямат и грам самостоятелност. Те са 100% собственост и поради тази причина трябва от главата да се започне!
  • #3
    19 rate up comment 9 rate down comment
    Англофил ( преди 5 години )
    Нормално жалка държава жалки компании жалки напъни.
  • #2
    35 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не се чуди, няма смисъл вече.
  • #1
    39 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Чудя се - има ли смисъл да се коментира повече що за фирма е ВАГ?