IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов скандал с Audi – този път с подправяне на номера

Компанията е извършила измама, за да получи разрешение да продава коли в Южна Корея

Нов скандал с Audi – този път с подправяне на номера

В продължение на няколко години автомобилната компания Audi е предоставяла на властите в Южна Корея лъжливи данни за нивата на вредните емисии и разхода на гориво на своите автомобили, съобщава германското издание Süddeutsche Zeitung.

Нов скандал с Audi – този път с подправяне на номера

Според информациите, с подправявето на тестовите протоколи и на VIN-номерата на превозните средства от 2013 г. досега са се занимавали служители на заводите в Инголщад и Некарзулм. В момента прокуратурата в Мюнхен разследва трима сътрудници на Audi, заподозрени в измамата. Самата компания още през 2016 г. е стартирала собствено разследване, но е решила да не предоставя данните на прокурорите.

Разследващите са се натъкнали на информацията за новия по време на обиск на централния офис на компанията в Инголщад през 2017 г. Претърсванията в щаб-квартирата бяха заради сказала с манипулираните дизелови двигатели на концерна Volkswagen, част от който е и Audi.

Именно сред обиските бяха повдигнати обвинения срещу вече бившия шеф на компанията Руперт Щадлер. Той беше арестуван през лятото заради участието си в „дизелгейт”, като само преди няколко дни Volkswagen го освободи от поста му на генерален директор на Audi.

Снимка: Audi

Тагове: audi
0 от 500
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    VAGонетке,остави оризарето, а коментирай статията! кажи си мнението по нея, а не да се държиш, като ***, какъвто си всъщност!
  • #14
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Хе хе хе! ( преди 5 години )
    тук оризарето си направили банкет! сас варен ориз )))
  • #13
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    VAGонетке, за себе си ли говориш и за собствените плюсчета и минусчета?!Хайде давай ти си! Давай с цъкането, както ти си знаеш. Само ти го можеш така и си най-добрият.А дали един е писал под тази статия можеш само да гадаеш. Едно мнение е мое (това ми е второто). Значи има поне най-малко още един човек, но като гледам писането доста се различават, така, че капиш. Пак не си познал и пак се оказа, че никой освен теб не харесва селската марка. Остави коментарите и дай по темата!Кажи нещо за аЛуди
  • #12
    4 rate up comment 14 rate down comment
    до Англо-пДал ( преди 5 години )
    Тия са жалки, добре, хайде сега ни покажи твоята марка, с твоето нохау и къде си ти на пазара...ако няма какво дап окажеш..то мнението ти увисва резко..
  • #11
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Гледай как продава ( преди 5 години )
    Audi Korea to offer 40 percent price cut on A3Добре се продават Аудитата в ЮК - чак не се налага да свалят цените
  • #10
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ко, НЕ?
  • #9
    27 rate up comment 6 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    Швабите не могат да престанат да мамят и лъжат. Голями *** са тия...
  • #8
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Гошко, ВАГ-иналче, сега това ли ти е новото име? Опитваш се нещо да кажеш ли? Изпий си първо медикаментите и ела пак да пробваш! След, като подействат може и да ти се получи. И по-редовно ги пий, за да не дойдат онези с белите престилки пак да те приберат!
  • #7
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    упувайте още от ВАГ и си вярвайте, че всички като тях правят. Пълна ***.
  • #6
    2 rate up comment 20 rate down comment
    Гошо ( преди 5 години )
    Да АМА ПРОДАВАШ В РОДИНАТА НА ХЮНДАЙ И КИА!