IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Швеция забрани дизела

Автомобили с такъв двигател вече нямат право да се движат в центъра на градовете

И Швеция забрани дизела

Шведското правителство забрани движението на дизелови автомобили в центъра на големите градове. Както се знае, наскоро германски съд също нареди такава забрана. Във Финландия обаче властите засега нямат намерение да правят това, съобщават световните агенции.

И Швеция забрани дизела

Правителствата на Швеция и Германия обясниха, че забраната за влизане на автомобили с дизелови двигатели в центъра на големите градове е приета заради по-строгите изисквания за екологичност на моделите. От 1 септември миналата година беше приета нова процедура за проверка количеството вредни емисии: автомобилите трябва да бъдат проверявани при реално движение, поради което резултатите от новата процедура са по-надеждни.

В същото време властите във Финландия няма да въвеждат такава забрана, тъй като не виждат проблеми с дизеловите двигатели. Основните замърсители на въздуха в страната са старите автобуси, гумите със шипове и прахта по улицата. Освен това продажбата на дизелови автомобили стремително намалява.
 

0 от 500
  • #15
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Владко ( преди 6 години )
    Колкото в Норвегия е забранен дизелът,толкова и в Швеция. Поздрави на екипа писал статията
  • #14
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Koko ( преди 6 години )
    Определено сте си ЕкоЛобисти Екомедиа
  • #13
    6 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Супер, ще има евтини дизели за нас. На мен нафтата ми е безплатна, така че много се радвам на евтините дизели, които тепърва ще ни заливат.
  • #12
    20 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Строг контрол. Редовни проверки на газовете на пътя. Кеойто е извън нормите, дава му се срок (45 дни например) за отсраняване на проблема. Повторно нарушение или след изтичане на срока - конфискация, репатрак за твоя сметка и на скрап.
  • #11
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Интересно ми е как в Швеция и Германия се оправят с махнати DPF, SCR, катализатори, запушени EGR-и, тунинги, които - на бензин или на дизел без значение - не отговарят на никакво евро. Допускат ли ги на пътя въобще?
  • #10
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Край ( преди 6 години )
    Спокойно. Тук ще направят дизела задължителен докато и последия комин не напусне нормалните държави. Колкото по-вехт и кадящ толкова по-евтино е да го караш в България.
  • #9
    29 rate up comment 5 rate down comment
    Да ( преди 6 години )
    И при нас трябва да се забранят 20-30 годишните дизели!
  • #8
    41 rate up comment 7 rate down comment
    Айдън ( преди 6 години )
    Можете ли да подкрепите заглавието си с конкретен факт - в кой шведски град и от кога няма да може да се движат дизели? Аз ще ви кажа - няма такива.Новината е, че в Швеция са разрешили на общините по тяхно усмотрение да забраняват движението на автобмобили, които не покриват определени норми. Интерпретациите на писалият заглавието и подзаглавието са лъжливи.
  • #7
    29 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Радва ме как тук феновете на електрификацията очакват, че още утре може да се мине на 100% електромобили. И аз съм против дизела, не съм против бензина, но съм за хибридизацията му, но съм реалист, че скоро няма да видим края на ДВГ. Особено в БГ. Тук ако до 15 години стигнем сегашното ниво на Европа ще сме добре. Тук нямаме нито парите, нито инфраструктурата и най-важното културата за целта.
  • #6
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Абс ( преди 6 години )
    Поредна фалшива новина от автомедия. Списъкът е дълъг.В Германия не са забранили дизела. Съдът постанови, че би могло да се забрани, което е съвсем различно.В Австрия няма глоба за подгряване на двигели през зимата. Не е 5000 евро, не е и 5 - няма такава.